La Garrotxa manté les estrelles Michelin de Les Cols i Ca l'Enric

El Lasarte es converteix en el primer restaurant a Barcelona amb tres estrelles Michelin a la cerimònia celebrada aquest dimecres al Mas Marroc de Girona | La cuina catalana suma en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements

Cuina garrotxina, al sopar degustació de la Gala Michelin
Cuina garrotxina, al sopar degustació de la Gala Michelin | ACN
Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat el 06 de desembre a les 11:54h
La Garrotxa es manté com una comarca de tres estrelles Michelin. Aquest vespre s'han a conèixer les noves distincions a la cerimònia que s'ha celebrat al Mas Marroc de Girona i els restaurants de la comarca repeteixen amb el reconeixement que ja ostenten des de fa uns quants anys. Les Cols continua estant entre els 23 restaurants de l'Estat amb dues estrelles. Ca l'Enric també manté la seva estrella. 

El restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin. Aquest és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).

En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià).

La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un "macaró" amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements.

"Som transportistes de felicitat des de la cuina, és com tocar el cel"

Martín Berasategui ja compta amb vuit estrelles Michelin i és el primer cuiner que aconsegueix tenir dos restaurants amb tres distincions: Martín Berasategui a Lasarte-Oria i, ara, Lasarte Barcelona. La tercera estrella al restaurant de Barcelona li ha donat un dels seus deixebles i exalumne, Paolo Casagrande. "Hi ha saba nova a la marca Berasategui, ells em fan gran", assegura. A més, reivindica que la cuina els permet convertir-se en "transportistes de felicitat". 

Ara fa deu anys que Martín Berasategui va obrir Lasarte a Barcelona, una ciutat que assegura que el tracta "millor que a un rei". Al capdavant, hi ha situat un dels cuiners que s'han format sota les seves ordres, Paolo Casagrande, i el responsable de sala és Joan Carles Ibáñez. Aquesta nit, han pogut sumar un nou triomf per a la "família Berasategui". "Hi ha saba nova a la família Berasategui, són gent que m'admirava i jo sabia que amb ells podríem fer una cosa que ni en el més remot dels nostres somnis imaginàvem", ha remarcat el xef basc, que insisteix que aquest és un triomf de tot l'equip. "Són ells els que em fan gran", afegeix.

Casagrande destaca que és un reconeixement al treball del dia a dia i interpreta el missatge dels inspectors de la Guia Michelin com una necessitat de mantenir l'exigència. "No defraudarem els clients, que per a nosaltres són el més important, volem que surtin després d'haver viscut una experiència personal i única", subratlla.


 
Arxivat a