Les Cols d'Olot i el Miramar de Llançà, candidats a la tercera estrella Michelin

Els restaurants catalans acumulen un total de 60 estrelles | La gala de la Guia Michelin se celebra aquesta nit a l'Àgora de Girona

Mapa de les Estrelles Michelin de Catalunya
Mapa de les Estrelles Michelin de Catalunya | Laura Aragó
Redacció
23 de novembre del 2016


Dos restaurants catalans podrien entrar aquesta nit al prestigiós club de locals amb tres estrelles Michelin. Les Cols d'Olot i el Miramar de Llançà són els dos establiments més ben situats per aconseguir avui la tercera estrella. Els responsables de la Guia Michelin, segons RAC1, han avançat que el grup de locals triestrellats podria incorporar un nou restaurant de l'Estat, però també han revelat que no serà ni de Madrid ni de Barcelona. Per això totes les mirades se centren en els establiments garrotxí i empordanès, que competiran amb un altre ferm candidat, el basc Mugaritz. A la ciutat comtal, però, no es pot descartar una tercera estrella al Lasarte, Enoteca, Àbac o al Moments.

La cerimònia dels Michelin se celebra aquesta nit a l'Àgora de Girona, amb els germans Roca com a responsables de la part gastronòmica de la gala. De moment, els dos únics restaurants catalans amb tres estrelles Michelin són el Celler de Can Roca i el Sant Pau. Catalunya és, però, un país amb una cinquantena de locals estrellats, que en total acumulen 60 estrelles. Al mapa, elaborat per Laura Aragó, es poden veure tots en un sol clic.

Els responsables de la Guia no descarten que aquesta nit s'afegeixin nous restaurants a la llista, però sembla més difícil que algun dels 42 establiments que ja té una estrella avui reculli la segona.
Arxivat a