El MOT convidarà a Patrick Deville, Almudena Grandes i Albert Sánchez Piñol

El festival de literatura se celebrarà del 23 de març a 1 d'abril de 2017 a Olot i Girona | El tema sobre el qual giraran les converses de la cinquena edició és "Escriure el passat"

Presentació del Festival MOT, a Olot
Presentació del Festival MOT, a Olot | Andreu Oliveras
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:52h
La quarta edició del MOT convidarà a escriptors de la talla de Patrick Deville, Edward Rutherford, Leonardo Padura, Almudena Grandes, Santiago Posteguillo, Carme Riera, Ramon Solsona, Albert Sánchez Piñol, Gemma Ruiz i Enric Calpena, entre altres. El festival literari se celebrarà del 23 de març a l'1 d'abril a Olot i a Girona.

El lema d'aquest any és Escriure el passat, a través del qual vol explorar com la literatura fa una mirada enrere a través dels diferents gèneres. "Parlarem de novel·la històrica però també de tota la literatura que fa servir el pas del temps, el passat, per ser narrat", explica la codirectora del festival Carme Simón.

El MOT manté la fórmula que l'ha acompanyat en les tres edicions anteriors d'establir diàlegs entre els autors, al voltant d'una temàtica concreta. El Festival començarà a la sala La Carbonera d'Olot els dies 23, 24 i 25 de març i la setmana següent es traslladarà a la biblioteca Carles Rahola de Girona, el 30 i 31 de març i l'1 d'abril. 

Proximitat entre públic i autors

L'organització del festival destaca com a fet diferencial la proximitat entre autors i lectors i la qualitat de les propostes. L'objectiu del MOT és fomentar la lectura i apropar escriptors de primer nivell a la ciutadania. És per aquest motiu que ja avancen alguns dels convidats amb tants de mesos d'antelació, perquè els olotins i gironins tinguin temps de llegir-se els seus llibres.

Mita Casacuberta assumeix, un any més, la tasca de comissària d'un festival que està dirigit per Carme Simon i Glòria Granell. La imatge gràfica del MOT d'aquest any és tot un seguit d'imatges antigues de les ciutats d'Olot i Girona, facilitades pels serveis d'imatges dels dos arxius. 

L'any passat el MOT va arribar a xifres d'un 90% d'ocupació de mitjana a les diferents converses i en alguns casos es va haver d'habilitar un espai annex davant l'enorme expectació que generava l'autor convidat. 
 

Galeria de Fotos  Festival MOT 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Festival MOT 2015 (Martí Albesa)

Arxivat a