Més de 8.000 persones visiten la cinquena Fira Orígens d'Olot

El certamen registra les mateixes xifres de públic dels últims dos anys | S'han venut més de 47.000 tiquets de tast i de mitjana cada persona s'ha gastat 25 euros

Demostració de cuina, a la Fira Orígens
Demostració de cuina, a la Fira Orígens | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:36h
Més de 8.000 persones han visitat aquest cap de setmana la Fira Orígens d'Olot, dedicada als productes alimentaris de qualitat. Són, si fa o no fa, les mateixes xifres de públic dels últims dos anys, fet que pels organitzadors significa que amb només cinc edicions el certamen s'ha més que consolidat. 

En total s'han venut més de 47.000 tiquets de tast i de mitjana cada persona s'ha gastat uns 25 euros. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, destaca que "el públic és cada vegada més professional i ve de comarques de fora la Garrotxa com el Maresme, Osona, Barcelona i els Vallesos". Vayreda també subratlla les bones xifres de vendes que han registrat els diferents estands. 

Una fira centrada en productes ecològics

La cinquena edició de la Fira Orígens ha volgut dedicar especial atenció als productors ecològics, que han ocupat prop d'un 20% dels 65 estands del pavelló Firal. Orígens també ha incorporat un espai dedicat exclusivament als bolets i la tòfona i un altre racó on s'hi han pogut trobar productes de pastisseria. Els organitzadors expliquen que són molts els productors que volen venir a Olot a participar de la fira i que es poden permetre el luxe d'escollir els millors. 

A l'interior de la Fira hi ha hagut una aula de cuina on hi han passat cuiners de primer nivell com Iolanda Bustos del restaurant la Calèndula, Sacha Hormaechea del restaurant Sacha de Madrid i el cuiner del programa Cuines de TV3, Marc Ribas. A més, també hi han desfilat xefs garrotxins com Jordi Juncà de Ca l'Enric o Fina Puigdevall i Pere Planagumà de Les Cols. Com a novetat, alguns d'aquests cuiners han fet la seva classe magistral en parella. 

A part, també hi havia l'aula de tast on s'han pogut degustar cerveses, vermuts i còctels, entre altres i l'aula dels nens, amb activitats perquè els més petits perdin la por a la cuina. També han repetit clàssics de la Fira Orígens com el concurs d'allioli on s'ha premiat al qui ha aconseguit lligar més ràpid la típica salsa catalana. 
Arxivat a