CiU i el PSC tanquen la porta a obrir l'Ajuntament d'Olot el 6 de desembre

Només Esquerra Repubicana dóna suport a la moció de la CUP de considerar com a laborable el dia de la Constitució | Olot en Comú s'absté en trobar-ho precipitat

El regidor de la CUP Lluís Rubió defensant obrir l'Ajuntament el 6 de desembre
El regidor de la CUP Lluís Rubió defensant obrir l'Ajuntament el 6 de desembre | Martí Albesa
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:32h
L'Ajuntament d'Olot seguirà tancat el dia de la Constitució espanyola. L'equip de govern sociovergent ha tombat la moció de la CUP de considerar el proper 6 de desembre com a dia laborable. Només els cinc regidors d'Esquerra Repubicana han donat suport a la proposta, mentre que Olot en Comú s'ha abstingut. 

Els cupaires consideren que "la Constitució són els pilars sobre els que s'assenta un estat demofòbic, ja que no permet donar sortida democràtica al procés independentista català" i per això conclouen que "ja no representa la voluntat i els anhels de la majoria de la població catalana". La moció volia que es treballés a l'Ajuntament com qualsevol altre dia i que es demanés a les escoles de la ciutat que també fessin classe el 6 de desembre. 

Aquestes declaracions no han agradat gens al regidor socialista Josep Guix: "No li tolero, senyor Rubió, aquesta mofa de la Constitució. Molts de nosaltres vam haver de lluitar i reivindicar-la moltíssim".

La CUP també s'ha trobat amb el cop de porta de Convergència i Unió. L'alcalde d'Olot i vicepresident de l'AMI assegura que voten un "no trist" i reclama accions en la línia de l'AMI de no obrir els ajuntaments però sí fer gestos que demostrin que no hi ha res a celebrar. Josep Maria Corominas considera "precipitada" la moció, una precipitació que també la troba el regidor d'Olot en Comú. Xavier Garcia troba que "es carrega d'un simbolisme aquestes dates quan la majoria de gent ja no li dóna cap càrrega", i afegeix: "Posats a qüestionar els dies festius, em semblaria més adient qüestionar el 8 de desembre que és la Immaculada Concepció o el 6 de gener que és Reis". 

Esquerra Republicana sí que s'ha posicionat al costat dels cupaires a favor que el 6 de desembre sigui laborable a l'Ajuntament d'Olot. El regidor Lluís Juncà ha lamentat que no hi hagi hagut unitat independentista a nivell local: "No hi haurà una clara unitat d'acció sinó una clara desunitat d'acció". 
 

El regidor d'Olot en Comú troba precipitada la moció de la CUP. Foto: Martí Albesa

Arxivat a