Miquel Jover guanya la Beca Oriol de Bolòs per una investigació sobre els briòfits

El projecte guardonat amb 4.500 euros vol elaborar un catàleg per saber la seva presència a la Garrotxa i observar si hi ha diferències segons el tipus de bosc | La Beca Ernest Lluch de ciències socials queda deserta

El guanyador de la beca Oriol de Bolòs, amb el regidor de Cultura i membres del jurat
El guanyador de la beca Oriol de Bolòs, amb el regidor de Cultura i membres del jurat | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:49h
Miquel Jover Benjumea guanya la Beca Oriol de Bolòs de ciències naturals pel projecte d’investigació titulat La flora de briòfits als boscos de la Garrotxa. El treball analitzarà els briòfits dels boscos de la Garrotxa, un tipus de plantes terrestres de mida petita entre les quals hi ha la molsa. La recerca vol elaborar un catàleg per identificar quin tipus de briòfit és el més comú a cada tipus de bosc i esbrinar quines diferències hi ha entre els briòfits dels boscos madurs i els dels boscos més joves. Jover també es proposa identificar quines possibles amenaces tenen i a partir d’aquí establir les diferents actuacions de conservació que caldria fer-hi.

El jurat de la Beca Oriol de Bolòs, inclosa dins les Beques Ciutat d'Olot, ha considerat unànimement que aquest és el millor dels vuit projectes presentats. Miquel Jover s'emporta 4.500 euros per realitzar la investigació al llarg del 2017. Nascut al 1980 és doctor en Ciències Ambientals i ha treballat de professor associat a la facultat de ciències de la UdG. 

La beca Ernest Lluch de ciències socials, en canvi, ha quedat deserta. El jurat no ha trobat cap proposta d'investigació del nivell suficient com per merèixer els 4.500 euros. És el quart cop que aquesta beca queda deserta des que es va crear ara fa vint anys.
Arxivat a