Dues persones vigilaran al costat dels contenidors que els olotins reciclin bé

Obriran les bosses d'escombraries i si en alguna que està tot barrejat hi troben l'adreça li enviaran una carta informant-lo que cal reciclar millor | Un 45% dels residus de la ciutat es llencen al contenidor equivocat

El regidor de Medi Ambient d'Olot, mostrant el que hi ha dins de contenidors equivocats
El regidor de Medi Ambient d'Olot, mostrant el que hi ha dins de contenidors equivocats | Andreu Oliveras
15 de novembre del 2016
L'Ajuntament d'Olot vol lluitar contra les persones que reciclen malament les seves deixalles. Per això, dues persones recorreran els contenidors de la ciutat a les hores que se solen llençar les escombraries per comprovar que els ciutadans reciclin correctament. La seva missió principal serà informar sobre les bones pràctiques, però el regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat que no descarten obrir les bosses i que si troben una adreça que indiqui qui ha estat que no ha fet una bona tria de les deixalles li enviaran una carta avisant-lo que ho ha de fer millor.

"Hi ha ciutadans que no són ben educats i no fan el que han de fer", opina Josep Guix. A Olot, un 45% dels residus es llencen al contenidor equivocat. Aquest fet provoca que les empreses que gestionen els diferents tipus de reciclatge multin a la ciutat per enviar-los residus equivocats. A més, per cada quilo de residus que entra a l'abocador de Beuda, el consistori ha de pagar una taxa. Uns diners que es reduirien si la ciutadania reciclés. L'augment d'aquesta taxa ja va provocar que al ple del mes passat s'aprovés pujar la taxa d'escombraries de l'any vinent

Cada olotí genera diàriament 1,11 quilos de deixalles. Els principals problemes vénen a l'hora de llençar-les. A l'interior dels contenidors hi han trobat runa, que hauria d'anar a la deixalleria, o mobles vells, que s'hauria d'avisar al servei de recollida. Cartró, vidre i matèria orgànica tampoc es llença al contenidor corresponent. 

Una altra de les problemàtiques comunes són totes aquelles bosses de deixalles que no es posen a dins del contenidor, sinó que es deixen a terra al seu davant. Josep Guix alerta que s'ha produït un estancament pel que fa al percentatge de residus que es reciclen i insisteix que  cal separar-los tots degudament. 
Arxivat a