Olot es posa al mateix nivell de Londres i París en el projecte europeu Flâneur

Fins al 27 de novembre, el fotògraf portuguès António Júlio Duarte exposa la seva obra a la plaça Major amb motiu del Lluèrnia

Exposició de Flâneur, a la plaça Major
Exposició de Flâneur, a la plaça Major | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
10 de novembre del 2016
Actualitzat el 16 de novembre a les 17:12h
El festival Lluèrnia és un dels socis del projecte europeu Flâneur, New Urban Narratives, al costat d'altres esdeveniments que se celebren deu altres grans ciutats europees com París, Londres, Lisboa, Dublín o Hamburg. De fet, Olot és la ciutat més petita de que participa del projecte. 

Fruit d'aquest projecte es pot veure l'exposició que avui s'ha inaugurat a la plaça Major i que es podrà visitar fins al 27 de novembre. La mostra és obra del fotògraf portuguès Antonio Júlio Duarte, amb imatges sorgides de la residència artística que va fer a la ciutat el passat mes d'agost. A la plaça també hi ha una selecció de fotografies fetes pels alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny durant un taller que els va impartir el fotògraf Boris Eldagsen durant el festival Lluèrnia de l'any passat. L'han titulat Hijacking Lluèrnia. La resta de fotografies sorgides d'aquest taller es poden veure a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa.

Flâneur, New Urban Narratives és un projecte en xarxa creat per Procur.arte i finançat per la UNESCO (International Fund for Promotion of Culture – 2015 edition) i per la Comissió Europea (Creative Europe Cooperation Program). Està dissenyat com un intercanvi internacional que implica vint organitzacions d’onze països. En concret, es proposa als artistes la creació de noves interpretacions en el terreny urbà, prenent el concepte de flâneur com a punt de partida. La proposta es concreta amb la participació de fotògrafs locals i d’altres de forasters, a qui es convida en residències artístiques en les ciutats participants.

El projecte europeu Flâneur, New Urban Narratives ha fet possible la realització de diverses iniciatives d’intercanvi entre els creadors de les onze ciutats participants. A diferència de la resta de festivals que participen del projecte, Lluèrnia no és un festival fotogràfic. Tot i així proposa als creadors el mateix exercici de redescobriment de la ciutat, des d’una nova mirada, des d’un enquadrament diferent o amb una il·luminació sorprenent.
 
Arxivat a