Els garrotxins són els que donen més aliments al Gran Recapte

El proper 26 de novembre, la comarca vol tornar a batre els rècords de solidaritat | S'instal·laran 90 punts de recollida repartits per tots els municipis | Caritas subratlla quins productes són els més necessaris

Alguns dels voluntaris garrotxins del Gran Recapte 2015
Alguns dels voluntaris garrotxins del Gran Recapte 2015 | Martí Albesa
08 de novembre del 2016
Actualitzat el 15 de novembre a les 20:03h
La Garrotxa és un exemple a seguir en la solidaritat del Gran Recapte. Ho és per la quantitat de donacions. "Aquí es recull el doble que la mitjana gironina: 30 quilos per habitant, mentre que al conjunt de les comarques gironines s'obtenen 15 quilos per habitant", explica Frederic Gómez de la Federació de Bancs dels Aliments. També ho és a nivell organitzatiu. És l'única comarca gironina que s'autogestiona el Gran Recapte.

El proper 26 de novembre volen tornar a demostrar que la Garrotxa és solidària. Serà la jornada central del Gran Recapte amb 17 punts de recollida als supermercats d'Olot. Des de Càritas demanen que es doni, sobretot, cafè soluble, sardines en llauna, llet sencera, farina, tomàquet triturat, llegums cuits, llaunes de tonyina, cacau, sucre, sal, oli, detergent de roba líquid, sabó de rentar plats, gel de dutxa, lleixiu i bolquers de les talles quatre i cinc. 

Fa falta molt de menjar i productes bàsics per cobrir les necessitats de les 647 famílies que entre gener i octubre han passat pel Centre de Distribució d'Aliments de la comarca. És si fa o no fa el mateix nombre de famílies que hi havien passat durant el mateix període del 2015 i del 2014. Un factor que pel president de Caritas Garrotxa, Carles Oller, indica que hi ha un estancament d'un grup de persones que no aconseguiexen sortir de la crisi. És el que anomenen una cronificació de la pobresa. 

90 punts de recollida, arreu de la Garrotxa

En total a la comarca hi haurà 90 punts de recollida distribuïts als 21 municipis. La campanya començarà ja dilluns vinent i s'allargarà fins al 18 de desembre, ja que cadascuna de les poblacions decideix a quina data la duu a terme. Per fer que torni a ser un èxit fan falta 250 voluntaris. Es necessita gent als punts de recollida, al Centre de Distribució d'Aliments recollint el menjar i sobretot amb furgonetes i camions per transportar les caixes amb les donacions. 

Els casals d'avis de la Garrotxa s'han tornat a sumar al Gran Recapte tallant i cosint bosses de roba per recollir els aliments als supermercats. N'han fet més de 300 que s'afegeixen a les 250 que ja es van elaborar l'any passat. La idea és que els ciutadans posin aquí les seves donacions, que els voluntaris buidaran en caixes. D'aquesta manera la bossa pot tornar a servir per un altre ciutadà, a qui se li donarà tan bon punt entri al supermercat.  
 

Presentació a la premsa del Gran Recapte 2016 a la Garrotxa. Foto: Andreu Oliveras


L'any passat el Gran Recapte va recollir 43.978 quilos d'aliments i productes bàsics a la comarca de la Garrotxa, més de 2.000 quilos més que el 2014.
 

Galeria de Fotos  Gran Recapte dels Aliments a la Garrotxa 2015 (Martí Albesa) 

Galeria de Fotos  Gran Recapte dels Aliments a la Garrotxa 2014 (Martí Albesa)