Cesc Gelabert és un dels convidats a les sisenes jornades d'Artteràpia d'Olot

El divendres i dissabte diversos ponents reflexionaran sobre com apropar l'art a tots els col·lectius | El Museu de la Garrotxa ha iniciat uns tallers d'Artteràpia al voltant de l'exposició sobre Miquel Blay

Prova pilot d'artteràpia, a l'exposició sobre Miquel Blay
Prova pilot d'artteràpia, a l'exposició sobre Miquel Blay | Museus d'Olot
Redacció NacióGarrotxa
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:57h
L'associació Altrart organitza les sisenes Jornades d'Artteràpia en salut, educació i comunitat a Olot. Seran aquest divendres 11 de novembre i el dissabte dia 12 al Casal Marià. Les jornades consten de diferents xerrades on s'expliquen alguns exemples d'experiències on s'ha utilitzat l'Artteràpia, com és el cas de l'Institut Montsacopa d'Olot.

D'entre la programació destaca el taller que oferirà el coreògraf Cesc Gelabert sobre "la mirada d'un creador". També passarà per les jornades Antoni Vila Casas, fundador de la Fundació Vila Casas d'art contemporani. La consellera de Benestar Social i famílies, Dolors Bassa, clourà les jornades.

L'Artteràpia és una disciplina a partir de la qual el participant pot experimentar amb diferents llenguatges artístics i entrar en diàleg amb els propis processos creatius, compartint i creant amb la resta de participants. D'aquesta manera, l'acció creadora i la relació amb l'obra d’art permeten trobar-se amb l'altre, i cada participant descobreix les seves pròpies capacitats i recursos per expressar-se.

Prova pilot al Museu de la Garrotxa

Recentment el col·lactiu Altrart ha iniciat uns tallers d'Artteràpia amb col·laboració amb el Museu de la Garrotxa. Es tracta d'una prova pilot per apropar l'exposició sobre Miquel Blay a diferents col·lectius de la ciutat, com els alumnes de l'escola d'educació especial Joan XXII, els usuaris de la Fundació La Fageda i membres de l'ONCE. 

A partir de la pregunta "Què és per a tu una escultura" es treballen dinàmiques de joc corporal, es visita l'exposició de Miquel Blay i es fan preguntes sobre algunes de les escultures. Les educadores i els alumnes parlen de l'expressivitat i el moviment, observen i toquen les peces i, sobretot, escolten el que suggereixen a cadascun dels participants. Els tallers, finalitzen amb un treball d'interpretació artística personal sobre l’exposició o sobre alguna escultura.
 

Programa de les Jornades d'Artteràpia

Arxivat a