El Més Petit de Tots 2016

El Més Petit de Tots es fa gran amb nous espais i més accent internacional

El Teatre Principal d'Olot acull aquest cap de setmana dos espectacles per a nens i nenes de 0 a 5 anys | En total, el festival se celebrarà a 11 ciutats i 14 teatres de Catalunya

per Esteve Plantada , 3 de novembre de 2016 a les 08:00 |
«Little night» es podrà veure diumenge, al Teatre Principal d'Olot | EMPDT
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El públic més menut té, del 5 i el 20 de novembre, una cita amb el millor teatre ideat per a espectadors d'entre 0 i 5 anys. Aquest 2016, la dotzena edició del Festival El Més Petit de Tots torna a la càrrega amb novetats molt llamineres, com l'afegit de dos nous espais (el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i l'Atrium de Viladecans) i la celebració, per primer cop, d'una jornada destinada al públic professional. Aquesta es desenvoluparà durant tres dies i serà oberta a artistes, productors i programadors amb l'objectiu de generar un espai de relació, intercanvi i networking entre professionals del sector.

A Olot, el festival se celebrarà aquest cap de setmana. Dissabte es representarà Ondersteboven, amb dues sessions a dos quarts d'onze del matí i a les dotze del migdia. Un espectacle de dansa que convida a experimentar amb la riquesa del moviment i el so. Diumenge serà el torn de Little Night, una experiència interactiva on els infants són els protagonistes d'una història d'humor amb personatges fantàstics i un terra-pantalla interactiu. L'espectacle es podrà veure a dos quarts d'onze del matí, a un quart de dotze, a les dotze, a dos quarts de cinc de la tarda, a un quart de sis i a les sis.


En total, El Més Petit de Tots se celebra a 11 ciutats i 14 teatres catalans, xifres que mostren la consolidació del festival com a un espai singular on poder tastar els millors espectacles internacionals, nacionals i contemporanis destinats a aquesta franja d'edat. El certamen va ser creat ara fa dotze anys a Sabadell per LaSala Miguel Hernández i tenia la intenció d'esdevenir en un aparador on es mostressin creacions artístiques de qualitat i de proximitat i que, amb el temps, acabés sent un referent per a un sector que no estava gaire desenvolupat a Catalunya.

Tallers, conferències i masterclass


La companyia holandesa Dansmakers (Gaia Gonelli) farà el taller de dansa i moviment el dimarts 8 i el dijous 17 de novembre a Barcelona, destinat a nens entre 3 i 6 anys que ballen i es mouen amb diferents tipus de música i sons, mentre prenen consciencia del cos i de l’espai. El segon taller serà musical i l'impartirà el musicòleg portuguès Paulo Lameiro. Sota el nom de Ríos e Mares do Som seran tallers d’estimulació sensorial on les famílies descobriran jocs, per a fer amb els seus fills, a partir de gestos i sons, guiats pel musicòleg.

Paulo Lameiro i la francesa Daniela Labbé Cabrera impartiran dues masterclass, el dijous 10 i divendres 11 de novembre respectivament. Les activitats paral·leles inclouran també la  conferència i debat Arts escèniques per als més petits. Per què i amb quina finalitat?. Serà el dissabte 12 de novembres, al CCCB amb la participació d'Anna Manso, Jorge Picó i Silvia Valdespino.

 

Ondersteboven, de la Companyia LalaPop, arriba dissabte a Olot. Foto: LaLaPop


Ciutats i espais del festival

El festival ocupa diverses ciutats i espais al llarg de tres setmanes: LaSala Miguel Hernández de Sabadell, Teatre de l’Aurora d'Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre municipal L’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d'Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori de Sant Cugat, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, Teatres de Tarragona, el CCCB i l'Atrium Viladecans de Viladecans.

 

Participació