El Lluèrnia farà un últim ball al Firal, per acomiadar-se del passeig actual

Un total de 46 muntatges es distribuiran pel centre d'Olot el 12 de novembre | El festival reparteix diversos muntatges al voltant del riu Fluvià | L'espectacle de clausura serà als Prats de la Mandra

El Lluèrnia 2015 va recrear una colada de lava, baixant del volcà Montsacopa
El Lluèrnia 2015 va recrear una colada de lava, baixant del volcà Montsacopa | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
31 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:50h
La cinquena edició del festival Lluèrnia tindrà 46 instal·lacions. Serà el 12 de novembre, des de les sis de la tarda fins a la mitjanit. El festival es vol acomiadar del Firal tal com el coneixem actualment i per això, en vistes que a la primavera han de començar les obres, més de 200 voluntaris hi representaran L'últim ball, de Marta Aumatell. 

Una de les novetats d'aquest Lluèrnia és que ocupa la riba del Fluvià, amb muntatges des del pont de Cal Russet fins als jardins de la Vila Vella, a la plaça Palau. N'hi haurà alguns de grans dimensions, com l'Ingenus Fluvius, de Pim Pam Pum Foc! i Xevi Bayona que posarà foc al damunt de l'aigua. Una altra instal·lació jugarà amb la llum a les finestres de Can Jombi oferint una imatge espectacular de l'antiga fàbrica olotina. 

El Núria Social, l'antic cinema Núria, acollirà el Lluèrnia Kids, un nou espai amb llum, ombres i experimentació pensat pels més petits. No hi faltaran clàssics del festival com els Contes a la vora del foc, que aquest any s'explicaran als rentadors dels Jardins de la Vila Vella, i l'Hort de la Llum de la plaça del Torín. L'Hortolana d'aquest any serà Clara Riera. L'AOAPIX aquest any aposta per un muntatge crític amb els milers de morts que hi ha al Mediterrani de persones que intenten arribar a Europa.
 

Muntatge de Xevi Bayona, l'any passat al Lluèrnia. Foto: Martí Albesa


Més de 3.000 persones participen com a voluntaris al Lluèrnia. Hi haurà muntatges de totes les escoles i instituts olotins i de les principals escoles de disseny de Catalunya i d'universitats que imparteixen estudis relacionats amb el disseny, l'art i l'arquitectura. L'organització demana a tots els veïns i comerciants que se sumin al festival i col·loquin espelmes a les finestres i balcons i que tanquin els llums dels negoci, per ajudar a crear el clima màgic de llum i foc.

Espectacle amb la Fura dels Baus

Durant el Lluèrnia hi haurà diversos espectacles. A les vuit del vespre, al Firalet, la Fura dels Baus penjarà d'una torre de 40 metres a diversos treballadors de La Fageda, en un muntatge on també hi participen els Ministrers de l'Escola de Música. El festival acabarà a dos quarts de dotze de la nit amb un espectacle de cloenda als Prats de la Mandra, amb la companyia Cal y Canto Teatro, de Burgos.

L'any passat 20.000 persones van veure els muntatges efímers de llum i foc. En vistes del gran volum de públic, l'organització es prepara perquè la ciutat no es vegi desbordada i habilitarà un aparcament gratuït a l'esplanada de l'antiga estació, pensant sobretot en els visitants que vénen de fora d'Olot.
 

Descarrega't el programa del Lluèrnia 2016

MAPA amb totes les instal·lacions del Lluèrnia 2016

 

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2014 (Marc Roca)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2013 (Martí Albesa)

Arxivat a