Corominas diu que la CUP «menteix amb mala fe» criticant el nomenament de Padrosa

L'alcalde d'Olot i president del patronat de l'hospital defensa la transperència del procés de selecció i el fet que l'actual gerent no té cap investigació judicial oberta a dia d'avui | ERC també dóna suport a com s'ha escollit el substitut de Carles Puig

24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:55h
L'alcalde d'Olot i president del Patronat de l'Hospital d'Olot, Josep Maria Corominas, assegura que la CUP "menteix amb mala fe" criticant el nomenament de Josep Maria Padrosa com a nou gerent de l'hospital. Corominas assegura que no és veritat que cobri 120.000 euros anuals, sinó que en rep 100.000, quantitat que representa 10.000 euros més a l'any del que cobrava Carles Puig.

Aquest augment es deu al tipus de contracte que té Padrosa, a través del qual el poden acomiadar en qualsevol moment sense dret a rebre cap indemnització. Un contracte que no tenia Puig. Josep Maria Corominas ha defensat a NacióGarrotxa que el salari del gerent de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa és menys del que cobren altres gerents de centres hospitalaris catalans. 

Pel que fa al procés de selecció del nou gerent, l'alcalde vol deixar clar que "en cap cas" es tracta de portes giratòries: "El procés ha estat molt transparent". Defensa que la convocatòria de plaça s'ha publicitat a diversos mitjans i que una empresa externa especialista n'ha fet la selecció. A més, també diu que les condicions bàsiques per optar a la plaça eren molt genèriques i que en cap moment es va optar per crear un concurs a mida. 

Respecte a les investigacions obertes per Antifrau, Corominas vol deixar clar que a dia d'avui no en té cap d'oberta i que es tracta de qüestions del passat que ja han quedat tancades. A més, recalca que la voluntat del patronat és que l'hospital funcioni i que si no rutlla acomiadaran el nou gerent.

Esquerra defensa el procés de selecció

També des d'Esquerra Republicana han volgut defensar el procés d'elecció de Padrosa. "Ens pot agradar més o menys l'escollit, però aquesta és la persona adequada", explica el portaveu d'ERC, Pere Gómez. El partit sí que forma part del patronat de l'Hospital d'Olot i va ratificar el nomenament de Padrosa, després de veure tots els informes favorables de l'empresa que havia realitzat la selecció i les persones del patronat que s'havien encarregat de fer les entrevistes. 

Respecte al sou de Padrosa, Gómez reconeix que "és un sou elevadíssim", però afegeix que és el que toca pagar ja que a la resta d'hospitals i a empreses privades es paga aquest salari. "Si no paguem el que paguen les empreses privades, no tindrem els millors", reflexiona el regidor d'Esquerra. 
Arxivat a