Neix el Festival Veus, amb concerts i formació per a grups vocals

Del 8 a l'11 de desembre Olot aspira a ser el referent per a les corals del país

Presentació del Festival Veus, a Can Trincheria
Presentació del Festival Veus, a Can Trincheria | Andreu Oliveras
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:16h
L'Ajuntament d'Olot crea el Festival Veus, un nou certamen dedicat als grups vocals. Del 8 a l'11 de desembre es programaran a la ciutat set concerts i quatre tallers formatius. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, assegura que "no hi ha cap festival semblant a Catalunya" i afegeix que "en poc temps aquest festival pot acabar essent un referent per a les corals del país". 

Veus neix amb la voluntat d'acollir tant al públic en general a qui li agrada escoltar la música vocal com també a tota aquella gent que canta en alguna formació i vol formar-se amb professors experts. 

En aquesta línia formativa, el Quartet Mèlt, guanyador de la passada edició del concurs Oh Happy Day, oferirà una classe magistral on explicaran quines són les tècniques del grup. Emmanuel Djob també dirigirà una màsterclass de gòspel. A més, hi haurà un taller-concert amb una selecció de les millors operes a càrrec de Joan Martínez Colás i una jam session de gòspel dirigida per Karol Green.

Pel que fa als concerts, del dijous a diumenge del pont del desembre, actuaran a Olot el Quartet Mèlt, By The Gospel River, The Hanfris Quartet, Primital Bros, Loops i Cap Pela. La programació està pensada perquè es pugui assistir tant als tallers com als concerts sense haver de renunciar a res. Hi haurà un abonament diari, un altre per assistir a tots els concerts i un altre per aquells que no es vulguin perdre cap taller. 

El Festival Veus confia en ser un reclam per atreure turisme de cares al mes de desembre. Compta amb la col·laboració de la desena de corals que hi ha a Olot, que participaran activament dels tallers. 
 

Consulta tota la programació del Festival Veus 2016

Arxivat a