El govern espanyol deixa Olot sense finançament europeu per reformar el Nucli Antic

L'Ajuntament va presentar un ambiciós projecte per acollir-se al fons FEDER | Els 30 milions destinats a Catalunya es reparteixen exclusivament entre Barcelona i Santa Coloma de Gramanet

Olot es queda sense el pla FEDER per reformar el Barri Vell
Olot es queda sense el pla FEDER per reformar el Barri Vell | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:12h
La Unió Europea gira l'esquena al Barri Vell d'Olot. L'Ajuntament confiava en rebre els diners d'un pla Feder per tirar endavant un ambiciós projecte de reforma, però tots els diners que s'havien previst destinar a Catalunya van anar a parar a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, segons ha explicat l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, al programa Fil Directe de Ràdio Olot.

"Hi havia 30 milions disponibles per a Catalunya. L'Estat, en un criteri que hi estic absolutament en desacord, ha decidit repartir 15 milions a Barcelona i 15 milions a Santa Coloma de Gramenet i els altres, que es fotin", exclama Corominas. 

El projecte preveia actuar en la zona compresa entre el Firal i Sant Miquel, en un projecte "molt potent", segons l'alcalde. Preveia fomentar la rehabilitació dels immobles, una millora dels carrers i places i apostar per la dinamització social i comercial.

Ara l'Ajuntament haurà d'estudiar com aconseguir els diners necessaris per actuar al Nucli Antic. L'informe presentat al darrer ple municipal ja apuntava que més de la meitat dels pisos necessiten actuacions de millora de major o menor intensitat i en 13 d'ells aquestes obres s'han de fer de manera urgent.
Arxivat a