Un exvocal del CGPJ defensarà la jutgessa d'Olot que menysprea el català

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li havia imposat dues amonestacions pel poc respecte envers dues advocades que volien expresar-se en català

Redacció NacióGarrotxa / ACN
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:17h
La jutgessa d'Olot amonestada per tenir poc respecte cap a l'ús del català recorrerà les sancions davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li va imposar les amonestacions perquè va ser desconsiderada amb dues advocades durant un judici, dient-los entre d'altres que l'espanyol era un "idioma universal", i després perquè també va ser irrespectuosa amb la mateixa Sala de Govern del tribunal quan se li va requerir sobre l'afer.

L'Associació Professional de la Magistratura (APM), a la qual pertany aquesta jutgessa d'origen extremeny, ha escollit ja l'advocat que presentarà el recurs. Segons informa el portal jurídic 'Confilegal', serà el catedràtic de dret constitucional Enrique Arnaldo, que precisament va ser exvocal del CGPJ.

Els fets que han motivat les amonestacions es remunten al 15 de març passat. Aquell dia, les advocades Marta Alsina i Montse Vinyets van anar al jutjat per un judici de faltes. Tot i que aquella vista es va haver d'ajornar per altres motius, aquí la jutgessa ja va reclamar a les lletrades que parlessin en castellà, perquè només entén el català escrit.

Durant l'intercanvi d'opinions, Caballero va retreure a les advocades la seva "manca de cortesia" i els va dir literalment, en to mofeta: "Jo pensava que eren bilingüistes, però veig que només saben parlar català i no saben usar el castellà". La jutgessa, aleshores, també va amenaçar de suspendre el judici i es va referir a l'espanyol com un "idioma universal".

 
Arxivat a