Innovac premiarà els projectes d'innovació en el sector carni català

Poden presentar-s'hi treballs de recerca de batxillerat o projectes de final de cicle i de final de grau | El guanyador rebrà 10.000 euros i la possibilitat de posar en pràctica les millores en alguna empresa del sector

Presentació a la premsa del nou premi Innovacc
Presentació a la premsa del nou premi Innovacc | A. O.
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:08h
El clúster carni Innovac crea un premi a la innovació tecnològica en el sector carni, destinat als estudiants de batxillerat, FP i graus universitaris que estiguin preparant el treball de recerca o projecte de final de grau. El premi consisteix en 10.000 euros, repartits a parts iguals entre els alumnes que han elaborat el projecte i el professor que els ha tutoritzat. A més, el guanyador també tindrà l'opció de realitzar unes pràctiques en alguna de les empreses d'Innovacc, on poder portar a la pràctica el seu projecte. 

El premi "va dirigit a qualsevol baula de la cadena del sector carni", com posa de manifest el vicepresident d'Innovacc, Xavier Espuña. S'acceptaran projectes de millora en la ramaderia, als escorxadors, a les sales de desfer, a la indústria càrnia i també a altres àmbits que hi tenen relació com l'alimentació dels animals, el seu habitatge o el màrqueting del producte.

Una de les condicions indispensables és que aquestes propostes d'innovació sigui possible d'aplicar-les i que, a més, el seu cost econòmic sigui justificable i surti a compte. "Esperem que el guanyador passi a formar part del conjunt de persones que liderin els reptes de les empreses del sector", explica Neus Cañigueral, membre de la Comissió Permanent d'Innovacc. 

Els treballs poden presentar-se a la seu d'Innovacc fins al 15 de juliol de l'any que ve i el nom del guanyador es donarà a conèixer el 31 d'octubre del 2017. Actualment, 71 empreses i 17 institucions relacionades amb el sector carni porcí formen part d'Innovac. Entre totes elles facturen més 3.340 milions d'euros anuals i donen feina a més de 14.000 treballadors. 
Arxivat a