La Fura dels Baus penjarà de 40 metres un centenar de treballadors de La Fageda

L'espectacle "Dreams" es podrà veure el 12 de novembre, dins el Festival Lluèrnia

VÍDEO de l'espectacle «Dreams», a Manresa
VÍDEO de l'espectacle «Dreams», a Manresa
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:22h

La Fura dels Baus dirigeixen un centenar de treballadors de La Fageda, en un espectacle que es podrà veure el 12 de novembre dins el Festival Lluèrnia. 42 persones ballaran una coreografia penjades d'una torre de 40 metres d'alçada. La resta els acompanyaran movent-se des del peu de la torre. 

Pera Tantiñà, creador de la Fura dels Baus, explica que "el que demostra aquest espectacle és que molta gent junta acaba fent un gran equip". Aquesta xarxa humana que crearan els diversos treballadors de la Fageda serveix, segons la directora de l'àrea social, Maria Colón, per "crear xarxa amb els treballadors de la Fageda i també amb altres entitats i donar oportunitats a persones que no són artistes". 

El projecte té com a finalitat posar en escena un element lúdic-terapèutic a través de l'acció de la Xarxa Humana. El seu objectiu és la cohesió i el treball en equip entre persones amb necessitats de suport i els seus educadors, teixint un vincle emocional i de proximitat gràcies a les coreografies aèries. "El més important del muntatge és el factor humà i veure com la xarxa s'aguanta per l'energia de les persones, a banda de la tecnologia que ho fa possible", apunta Tantiñà.

12 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre

Dreams es podrà veure el dissabte 12 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, al Firalet.  El públic estarà al voltant de la grua, de manera que espectadors i actors es barrejaran", segons ha explicat el director del festival Lluèrnia, Pep Fargas. Durant tot el mes d’octubre, els treballadors assagen la coreografia que es desenvolupa en alçada i aquella que es desenvolupa a terra. 
 

Assaig de «Dreams», ahir a la tarda a Olot. Foto: Andreu Oliveras


En l'espectacle Dreams hi col·laboren els Ministrers de l'Escola de Música d'Olot i el Pim Pam Pum Foc. És un muntatge que la Fura dels Baus va crear a partir de la seva experiència als Jocs Paralímpics de Londres i que ja s'ha vist a algunes ciutats catalanes.  
Arxivat a