La substitució de 1.330 fanals d'Olot per llums led estalviarà 60.000 euros a l'Ajuntament

Les obres costen 502.748,70 euros i està previst que s'amortitzin en menys de vuit anys | Una tercera part de la ciutat ja utilitza aquests fanals que contaminen menys

Redacció NacióGarrotxa
11 d'octubre del 2016
Actualitzat el 18 d'octubre a les 17:39h
Olot substituirà 1.330 fanals al llarg de les properes setmanes per d'altres amb tecnologia led. La mesura permetrà estalviar uns 450.000Kw/h anuals, el que significa que es pagarà uns 60.000 euros menys a la factura elèctrica. Les obres costen 502.748,70 euros i està previst que s'amortitzin en menys de vuit anys.

En concret, es canviarà la il·luminació a l'avinguda Onze de Seetembre, el carrer Bolòs, la plaça Espanya, el barri de Sant Roc, al voltant de la piscina municipal, a la carretera vella de Batet, al polígon industrial de la Canya, a la carretera de Riudaura, al carrer Alforja, al polígon de la Guardiola, l'avinguda Europa, la plaça dels Jutjats i el carrer del Roser. 

És el tercer any que l'Ajuntament d'Olot inverteix en substituir els fanals per llums led. La mesura serveix sobretot per reduir la contaminació lumínica i estalviar energia. Es calcula que després d'aquesta campanya, un 35% de l'enllumenat públic de la ciutat ja funcionarà amb leds. Els primers que s'han substituït són aquells que contaminaven més i els d'aquelles vies més transitades. 
Arxivat a