La planta de triatge de Sant Jaume es construirà al polígon de Politger

L'Ajuntament, el Consell Comarcal i l'Agència de Residus formalitzen un acord per reduir les dimensions de l'equipament i instal·lar-lo en terrenys industrials i no a la zona rústica on estava inicialment projectada

Acord entre l'Ajuntament de Sant Jaume, el Consell Comarcal i l'Agència de Residus
Acord entre l'Ajuntament de Sant Jaume, el Consell Comarcal i l'Agència de Residus | Andreu Oliveras
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:24h
El Consell Comarcal de la Garrotxa, l'Agència Catalana de Residus i l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca formalitzen l'acord per construir la planta de triatge al sector sud del polígon de Politger i no als terrenys de Can Coma de Baix on estava projectat inicialment l'equipament. A més, serà una planta més petita, organitzada amb mòduls que tant poden tractar la fracció resta com l'orgànica, en funció de les necessitats de cada moment. 

"Estic satisfet d'aquest acord que hem arribat perquè no es farà la planta als terrenys rústics de Can Coma de Baix i es farà en sòl industrial", valora l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol. De fet, aquesta proposta d'ubicació és molt similar a la que ja havia proposat l'anterior equip de govern de Sant Jaume de Llierca en l'anterior mandat i el Consell Comarcal llavors havia rebutjat. 

El president del Consell, Joan Espona, vol deixar clar que "no hi ha d'haver ni vencedors ni vençuts, sinó una millora de la gestió de residus de la comarca". La planta està previst que entri en funcionament el 2018. "Aquesta planta és necessària al pañis per cobrir les necessitats de la Garrotxa i el Pla de l'Estany", valora el director de l'Agència de Residus de Catalunya.

Paralitzat el polèmic Pla Especial d'Ordenació Urbanística

Amb el canvi d'ubicació, queda en suspens el Pla Especial d'Ordenació Urbanística que l'Ajuntament havia recorregut a través d'un contenciós administratiu, que també queda paralitzat. L'acord també preveu que no es farà camp més abocador a Sant Jaume de Llierca ni tampoc es podrà ampliar mai aquesta planta de residus. L'Ajuntament, a més, serà una part activa que supervisarà i participarà en el procés de redacció del projecte i construcció de l'equipament. 

L'Agència Catalana de Residus invertirà 14 milions d'euros en la construcció de la planta de Sant Jaume, repartits en quatre pagaments entre el 2017 i el 2020. El Consell Comarcal es farà càrrec del cost de la compra dels terrenys del polígon de Politger.