Tots els guanyadors dels Salvador Reixach 2016

El PEHOC ha premiat als millors treballs de recerca de batxillerat

Foto de grup de tots els premiats
Foto de grup de tots els premiats | PEHOC
Redacció NacióGarrotxa
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:09h
Alba Esparza, Laia Tremoleda i Marta Carbonés són les tres guanyadores del primer premi dels Salvador Reixach 2016, en les categories d'estudis comarcals, humanístics i socials-artístics, respectivament. Els premis s'han lliurat aquest cap de setmana al santuari dels Arcs de Santa Pau.

És la 16a edició dels premis Salvador Reixach, amb els quals el Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca vol reconèixer els millors treballs de recerca dels alumnes que han acabat segon de batxillerat i, per primer cop també els alumnes de cicle formatiu. Des de fa cinc anys, s'han especialitzat en investigacions de l'àmbit humanístic-social i els treballs de caire científic competeixen als premis Jordi Pujiula.

Els instituts ja s'encarreguen de fer una primera selecció de quins projectes envien al premi. Amb els anys, el Salvador Reixach s'ha consolidat a nivell de la demarcació de Girona i, a part dels tres instituts d'Olot, també hi envien obres els centres de Banyoles, Figueres i Amer.

Fuga de cervells, relats grecs i un càmping de luxe

Sota el títol I tu...per què te’n vas? Joves garrotxins a l’estranger, Alba Esparza s'aproxima a les causes que porten als joves de la Garrotxa a buscar feina a l'estranger. 

Laia Tremoleda ha preferit analitzar la relació dels relats grecs amb el panorama actual, amb un treball que porta per títol:L'hospitalitat i el combat singular a l’èpica clàssica.

El Glàmping: de la idea al projecte, de Marta Carbonés ha guanyat en la categoria social-artística, amb un projecte de creació d'un càmping amb tots els serveis de luxe de qualsevol altre equipament turístic d'alt standing. 

Per primer cop es premien als Cicles Formatius

Per primer cop, els Salvador Reixach també premien els treballs de recerca dels Cicles Formatius. En la categoria d'humanitats han premiat el projecte Aethernum Space, d'Edén Pasies, sobre la fotogrametria com a forma de record personal permanent. 

En la categoria d'estudis socials es va premiar el projecte Gaci SL Garrotxa Ciments, d'Helena Sargata, Gurpinder Singh i Joana Bofill, que investiga tres mercats exteriors on exportar des de la Garrotxa morter blanquejador.