David Coromina és el nou president del Partit Demòcrata a la Garrotxa

Un 98% dels militants avalen l'única llista que es presentava per dirigir el PDC a la comarca | En declaracions a NacióGarrotxa destaca que l'executiva la forma un equip "totalment renovat" amb gent d'arreu del territori

David Coromina, votant la nova executiva del PDC a la Garrotxa
David Coromina, votant la nova executiva del PDC a la Garrotxa | @davidcoromina
03 d'octubre del 2016
David Coromina i Juncà és el nou president del Partit Demòcrata a la Garrotxa. Un 98,18% dels electors han avalat l'única candidatura que es presentava per dirigir el partit a la comarca. L'acompanyen a l'executiva l'alcalde de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà; l'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach; l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol; la regidora de Besalú Fina Surina; la regidora de Sant Joan les Fonts Helena Dorca; l'exregidor de l'Ajuntament d'Olot Carles Llorens; el cap de l'oposició a l'Ajuntament de Tortellà, Francesc Ten; i Marta Ferrés, David Nájera i Dolors Tejero que tot i no sortir escollits regidors conformaven la llista de Josep Maria Corominas a les passades eleccions municipals d'Olot.

"Som un equip que tenim un doble repte: volem renovar el partit a la Garrotxa i volem construir un país nou", afirma David Coromina en declaracions a NacióGarrotxa. El nou president es mostra satisfet de tenir una executiva plural amb gent d'arreu de la comarca.

La majoria de membres de l'executiva garrotxina del Partit Demòcrata no formava part de l'antiga cúpula comarcal de Convergència. És per això que Coromina assegura que formen una direcció "totalment renovada": "La dinàmica de Convergència Democràtica de Catalunya amb la nostra serà diferent". 

Sobre la taula tindran el repte de buscar un bon candidat per rellevar alguns dels actuals alcaldes convergents de la Garrotxa que ja han anunciat que no es tornaran a presentar a les següents eleccions municipals, com és el cas de Josep Maria Corominas i Joan Espona. Una altra de les feines que s'han marcat és buscar idees per transformar la Garrotxa als propers anys. 
Josep Berga fa el salt a l'executiva gironina

Josep Berga, actual primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Olot i home fort al Consell Comarcal, formarà part de l'executiva que liderarà el Partit Demòcrata a les comarques gironines. La llista liderada pel president de la Diputació de Girona, Pere Vila, guanya les primàries amb 80% dels vots. 

Marta Felip, Marta Cullell, Marta Madrenas, Montse Mindan, Júlia Calders, Dolors Rovirola, Jordi Xargay, Jordi Munell, Albert Robert i Pep Solé completen l'equip directiu del PDC a la demarcació.