El ple d'Olot aprova per unanimitat que els treballadors municipals cobrin més de 1.000 euros

La moció, presentada per Esquerra, rep el suport de tots els grups municipals

30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:57h
L'Ajuntament d'Olot aprova per unanimitat que els treballadors municipal que estiguin a jornada completa cobrin com a mínim 1.000 euros bruts al mes, repartits en 14 pagues. Tots els grups municipals donen suport a la moció presentada per Esquerra Republicana perquè la ciutat se sumi a la campanya ciutadana Anem a mil. L'objectiu és que el salari mínim a Espanya sigui de 1.028€ i no dels 655,20€ en què està fixat actualment. 

La moció també vol que l'Ajuntament treballi perquè les empreses i comerços de la ciutat garanteixin un mínim de 1.000 euros als seus treballadors. "Actualment els sous de les ocupacions més ben remunerades són gairebé un 400% més elevats que el de les ocupacions no qualificades. És necessari un món laboral més just, per reduir les desigualtats salarials", explica el regidor d'Esquerra Josep Quintana. 

En nom de l'equip de govern sociovergent, el regidor Estanis Vayreda reflexiona que "el 2005 parlàvem dels milauristes com aquells joves que només cobraven 1.000 euros i ara estem demanant que com a mínim cobrin 1.000 euros". A més, Vayreda està convençut que fixant el salari mínim més amunt s'aconseguirà que la gent visqui millor i consumeixi més. 

En la mateixa línia s'expressa la CUP. "Un salari mínim de 1.000 euros és baix quan veus el cost de la vida. Cal acabar amb la precarietat", defensa la regidora Anna Descals. Olot en Comú també es mostra plenament d'acord amb la moció i demana a l'Ajuntament que elabori un bloc de clàusules socials a l'hora de contractar empreses proveïdores.
Arxivat a