Hi ha 13 habitatges al Nucli Antic d'Olot que necessiten obres urgents a la façana

Només un 40% dels pisos analitzats estan en perfecte estat | La majoria necessiten actuacions de millora tot i que no presenten cap risc elevat | L'Ajuntament multarà amb 300 euros aquells que al novembre no hagin fet les obres pertinents

L'Ajuntament d'Olot ha analitzat 369 habitatges del Barri Vell
L'Ajuntament d'Olot ha analitzat 369 habitatges del Barri Vell | Martí Albesa
30 de setembre del 2016
Fins a 13 edificis del Nucli Antic d'Olot requereixen actuacions de reforma urgents. Són les conclusions de l'estudi d'avaluació de l'estat de les façanes de 369 edificis. De tots els analitzats, només un 40% estan en perfecte estat. La resta, n'hi ha 156 que presenten alguna deficiència lleu, 32 mostren una manca de manteniment, 22 tenen deficiències més acusades i 13 necessiten una actuació urgent davant dels riscos de possibles despreniments. 

Les dues zones amb major deixadesa, segons aquest informe, són la confluència entre el carrer Baix del Tura i carrer Proa i també la zona compresa entre el carrer dels Sastres, carrer de Sant Antoni, carrer Major i carrer Verge del Portal. 

En vistes d'aquestes conclusions, l'Ajuntament ja ha enviat 434 requeriments d'arreglar els desperfectes als propietaris de 223 finques. D'aquestes, només se n'han arreglat una seixantena. Ara el consistori contactarà amb els propietaris de les 13 finques que necessiten una reparació urgent per tal que els arreglin i, si no ho fan, prendran les mesures que facin falta per evitar riscos a la via pública, segons ha informat el regidor Josep Gelis al ple municipal. 

A la resta de finques on són necessàries actuacions de millora de major o menor intensitat els donen de marge fins a principis de novembre. Llavors, si no s'han solucionat aquests problemes multaran els propietaris amb 300 euros. En cas que paguin i no facin les obres, la següent sanció serà de 600 euros i cada multa duplicarà l'import de l'anterior. 
 
Tres edificis on calen treballs de millora són de propietat municipal

El regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, ha criticat que tres d'aquests edificis on calen actuacions siguin de propietat municipal: "L'Ajuntament ha de ser el primer en donar exemple davant dels veïns". Esquerra Republicana reclama un pla global estratègic del Nucli Antic i la CUP vol que en els propers pressupostos es destinin els diners necessaris a millorar el Barri Vell. 
Arxivat a