Principi d'acord per canviar d'ubicació la planta de triatge de Sant Jaume

Ajuntament i Consell Comarcal negocien traslladar-la al polígon del Pla de Politger | La plataforma veïnal en contra de la planta convoca una consulta ciutadana per dissabte

Una de les pancartes instal·lades a Sant Jaume, en contra de la planta
Una de les pancartes instal·lades a Sant Jaume, en contra de la planta | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
29 de setembre del 2016
Actualitzat el 05 d'octubre a les 17:52h
El Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca han arribat a un principi d'acord per traslladar la planta de triatge de Sant Jaume al polígon industrial del Pla de  Politger, enlloc dels terrenys rústics de Can Coma de Baix on estava projectada fins ara. El Consell hauria acceptat finalment aquesta condició, a canvi que el consistori retiri el contenciós administratiu contra l'ens, segons apunten algunes informacions. 

La ubicació de la planta de triatge era una de les principals queixes dels contraris a la seva instal·lació. No entenien com un equipament d'aquestes característiques no s'instal·lava al polígon industrial. 

L'associació de veïns No a la Planta de Triatge no accepta aquest principi d'acord ja que sempre han defensat que no volen la planta ni a Can Coma de Baix ni a enlloc de la Garrotxa. A més, temen que vagi en un terreny del polígon massa proper al riu Fluvià, tot i que des de l'Ajuntament asseguren que encara no han decidit a quina finca l'instal·larien. 

Consulta ciutadana aquest dissabte

Per tot això, l'associació ha convocat una consulta ciutadana per aquest dissate perquè els veïns de Sant Jaume de Llierca i altres pobles propers diguin què els sembla aquest principi d'acord. Podran votar els majors de 16 anys, de deu del matí a sis de la tarda al centre cívic de Sant Jaume. Hauran de respondre a la pregunta: "Esteu d'acord que es faci la planta al polígon sud? Al costat de la Casica i la Carretera de Baix?". Les respostes seran "Sí, com a mal menor" i "No, ni a Sant Jaume ni enlloc de la Garrotxa". 

Tant l'alcalde de Sant Jaume, CiU, com el cap de l'oposició, ERC, consideren precipitada la consulta ciutadana ja que a hores d'ara l'acord encara no està signat ni tampoc estan clars els terrenys on s'acabarà construint la planta.

Al més de juny, el Govern va aprovar la partida per construir la planta de triatge de la Garrotxa. Dóna 14 milions d'euros repartits en quatre anualitats. Es desencallava un projecte que fa anys que cueja i que ha generat un fort rebuig a Sant Jaume de Llierca, on el Consell Comarcal vol construir l'equipament. Els veïns, liderats per l'alcalde i el cap de l'oposició, van lliurar més de 1.300 firmes al Parlament en contra del projecte.