Olot vol atreure els professionals garrotxins que treballen fora de la comarca

Les empreses de la Garrotxa tenen problemes per trobar enginyers i tècnics de grau superior en mecànica, electrònica i robòtica | L'Ajuntament organitza un "speed-dating" per ajudar a posar-hi remei

Les empreses de la Garrotxa no troben treballadors qualificats
Les empreses de la Garrotxa no troben treballadors qualificats | Martí Albesa
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:46h
Olot s'ha proposat atreure als professionals garrotxins que treballen en empreses de fora de la comarca. Falten sobretot enginyers i tècnics de grau superior en mecànica, electricitat, robòtica o electrònica. El regidor de Promoció Econòmica explica que volen "que la gent de la Garrotxa es torni a plantejar Olot i la Garrotxa com un espai on treballar". S'adrecen sobretot a aquelles persones que van marxar a estudiar a ciutats com Girona i Barcelona i s'han quedat allà a treballar. 

La realitat és que les empreses de la Garrotxa els costa molt trobar un determinat tipus de treballador. Un 30% de les ofertes de feina que gestionen des de l'àrea d'ocupació de l'Ajuntament d'Olot reclamen professionals qualificats. En la meitat d'aquestes demandes el Mas les Mates no pot proporcionar-los un candidat que s'ajusti al perfil que necessiten. 

Si bé als instituts de la Garrotxa s'imparteixen cicles formatius que s'adiuen a les necessitats de les empreses de la comarca, Vayreda posa de manifest que "la comarca necessita més professionals dels que aquests cicles estan oferint". 

Un "speed dating" professional, el 21 d'octubre al Torín

Per posar en contacte professionals i empreses, l'àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot ha organitzat un speed dating professional el 21 d'octubre a la sala El Torín. Es tracta d'unes trobades curtes entre empreses i candidats per presentar-se en menys de tres minuts. Està previst que hi participin una vintena d'empreses de la comarca. 
Arxivat a