Augmenten els rescats de muntanya a la Garrotxa en el que portem d'any

Aquest 2016 els Bombers han hagut d'anar a buscar a 26 excursionistes que s'havien perdut a la comarca, dos més que en el mateix període de l'any passsat

Simulacre d'un rescat al Salt del Sallent
Simulacre d'un rescat al Salt del Sallent | G. Vilà / ACN
ACN / NacióGarrotxa
26 de setembre del 2016
Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar 290 excursionistes que s'havien perdut a la muntanya en el que portem d'aquest 2016. Una xifra que, en comparació amb el mateix període del 2015, ha arribat a créixer fins a un 25%. La gran majoria són de persones que es perden quan surten a fer excursionisme per la muntanya. Aquest increment, sobretot, s'explica per dos motius: la mala planificació de la ruta i el fet que cada cop hi ha més excursionistes.

A la Garrotxa en el que portem d'any s'han rescatat a 26 persones, dues més que en el mateix període del 2015. Els Bombers aconsellen estudiar bé la ruta abans de sortir, anar ben equipat, mirar la cartografia i no sortir sol si no es coneix la zona.

El cap del Grup d'Actuacions Especials dels Bombers (GRAE), Guillem Amorós, també recorda que, encara que s'estigui familiaritzat amb la muntanya, això no és motiu per descuidar aspectes com l'equipament. "Hi ha persones tècnicament molt bones que van a córrer per la neu amb espardenyes, i això és una imprudència", diu el cap dels GRAE.

A Olot hi ha una de les tres seus que els GRAE tenen repartides arreu de Catalunya. Aquí hi treballen 13 efectius que donen servei a totes les comarques gironines. A la Seu d'Urgell hi ha una altra seu, amb 17 especialistes, i la més important de totes es troba a Cerdanyola on hi treballen 24 GRAE i 21 bombers experts en activitats subaquàtiques.