Les Festes del Tura amb menys delictes dels últims vuit anys

Baixen les denúncies policials i baixen també les persones ateses per la Creu Roja i l'Hospital Sant Jaume | 43 persones han estat multades per orinar a la via pública

La Turinada, un dels actes nocturns més concorreguts de les festes
La Turinada, un dels actes nocturns més concorreguts de les festes | Martí Albesa
15 de setembre del 2016
Actualitzat el 16 de setembre a les 9:00h
Les Festes del Tura 2016 són les festes "amb menys incidències amb atestats penals dels últims vuit anys", segons ha explicat el cap dels Mossos d'Esquadra a la Garrotxa, Blai Ortíz. No s'ha produït cap robatori a l'interior d'algun cotxe ni tampoc de cap establiment, informa la policia. Si bé els agents han hagut d'intervenir en alguna baralla, el conflicte no ha anat a més i no ha calgut formular cap denúncia. 

El protocol d'actuació davant de possibles casos d'agressions sexuals que la comissió de festes havia preparat aquest any no ha calgut fer-lo servir. S'han reduït també les denúncies per orinar a la via pública. Si l'any passat 53 persones van rebre una multa de 100 euros per miccionar fora dels lavabos, aquest any han estat 43 els sancionats. El responsable de la Policia Municipal, Ignasi López, assegura que entre els multats per orinar al carrer, cada vegada hi ha menys olotins i més gent de fora. 

Sis casos de coma etílic

Els serveis d'emergència van haver d'atendre sis casos de coma etílic durant les quatre nits de festa major. En tots els casos eren persones majors de 20 anys, que van ser donats d'alta abans de les vuit del matí en tractar-se d'intoxicacions etíliques lleus. La Creu Roja va realitzar 105 assistències de primers auxilis, 81 menys que l'any passat, la majoria ferides de poca intensitat. Només nou persones es van haver de traslladar a l'Hospital d'Olot. 

La pluja de divendres a la nit va obligar a tancar la música i les barraques a les tres de la matinada. Diversos bars es van queixar perquè la policia també va obligar-los a abaixar la persiana a aquella hora, tot i que la resta de nits de festes podien obrir fins més tard. Ignasi López ha explicat que es va fer perquè estaven fora de l'horari habitual d'obertura i sobretot "pel perill que tota la gent que s'havia quedat sense festa anessin als locals i sobrepassessin l'aforament". 

Bona acollida de les novetats d'aquest any

L'organització de les Festes del Tura valora molt positivament la bona acollida que han tingut les diverses novetats d'aquest any. Es mostren especialment satisfets de l'acceptació de l'espai infantil Carica-Tura't, instal·lat al Puig del Roser. Les inscripcions pel taller de capgrossos, per exemple, es van exhaurir en menys de 24 hores i un centenar d'infants van elaborar el seu cabeçut. 

També van tenir èxit les polseres per identificar els menors. Se'n van repartir 2.500. "Ni l'incivisme ni el mal temps han estat els protagonistes de les festes", valora el Pep Berga després de les primeres Festes del Tura com a regidor del ram. 
 

Galeria de Fotos  Cercavila Inicial de les Festes del Tura 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Ball dels Gegants 8 de setembre del 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Turinada 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Torneig de Rugby Festes del Tura (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Espectacle final del correfoc 2016 (Adrià Bosch)

Arxivat a