GRÀFICS Més de 8.600 alumnes garrotxins omplen les escoles i instituts

El curs 2016-2017 comença amb 106 alumnes més a la comarca que el setembre de l'any passat | L'augment més important de matriculacions es produeix als cicles formatius

Matí de tornada, avui a l'escola del Morrot d'Olot
Matí de tornada, avui a l'escola del Morrot d'Olot | Martí Albesa
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:24h
Després de 82 dies de vacances, avui 8.663 alumnes han començat a omplir les escoles de la Garrotxa. Són 106 més dels que hi havia a l'inici del curs passat. L'augment més important de matriculacions es produeix als cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, que compensa el descens d'alumnes que hi ha aquest curs a les aules d'Educació Infantil i d'Educació Secundària. 

Avui han tornat a les aules els 1.615 nens i nenes d'Educació Infantil, igual que els 3.401 infants que estudiaran Educació Primària a les escoles de la comarca. L'escena d'aquest matí a les entrades de les escoles era una barreja de plors, retrobaments i nervis pel nou curs que ara comença. 

També han anat als centres els 1.949 adolescents matriculats a Secundària a algun dels instituts garrotxins i els 508 que hi cursaran el Batxillerat. Per ells, però, avui només és un dia de presentació del nou curs i a mig matí ja tornen cap a casa.
 

Primer dia del curs 2016-17, a l'escola Morrot d'Olot Foto: Martí Albesa


Se'ls acaben les vacances de la mateixa manera que als 583 alumnes inscrits als Cicles Formatius de Grau Mitjà que s'ofereixen a la comarca. Demà tocarà tornar de nou a l'institut i serà el moment que començaran les classes amb normalitat, després del parèntesi estiuenc.

Els únics que encara segueixen de vacances són els 607 joves que volen estudiar un Cicle de Grau Superior. Apuren els últims dies sense classes i dilluns de la setmana que ve els tocarà tornar a la rutina acadèmica.
 
Alumnes a la Garrotxa, distribuïts per etapes
Les classes comencen avui i acabaran el 21 de juny. Entremig faran vacances del 23 de desembre al 8 de gener, amb motiu de les Festes de Nadal, i del 8 al 17 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa. Tampoc hi haurà classe els dies 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre i l'1 de maig, en ser dies no laborables. Les escoles de Catalunya tenen, a més, cinc dies festius a escollir que els centres olotins els faran els dies 31 d'octubre per allargar el pont de Tots Sants, 7 i 9 de desembre per aprofitar el Pont de la Puríssima, 27 de desembre coincidint amb el Carnaval i 17 de març. 

Al conjunt de Catalunya, avui comença el curs escolar amb rècord històric d'alumnes. Un total de 1.570.011 alumnes inicien les classes amb 798 docents més que el curs anterior. A les comarques gironines baixa per primer cop el nombre d'alumnes i aquest curs hi haurà 120.583 estudiants.