Olot estudia fixar preus públics variables en funció dels ingressos dels ciutadans

Tots els grups voten a favor de la moció presentada per Olot en Comú per veure com fer possible la instauració de la tarificació social | L'objectiu és que es pugui començar a aplicar el 2018

Olot en Comú ha presentat la moció per aplicar preus públics segons la renda
Olot en Comú ha presentat la moció per aplicar preus públics segons la renda | Martí Albesa
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:23h
El ple d'Olot aprova per unanimitat encarregar un estudi sobre la viabilitat d'aplicar la tarificació social a la ciutat. La moció, presentada per Olot en Comú, insta a l'equip de govern a veure com es pot fer possible que per un mateix servei cada ciutadà pagui un preu diferent, en funció dels ingressos que tingui. 

El portaveu dels comuns, Xavier Garcia, explica del perill que hi ha que "els serveis públics municipals només siguin accesibles per aquelles persones amb més poder adquisitiu o aquelles que estan a l'altra punta amb rendes molt baixes i hi poden accedir gràcies a ajuts i subvencions". 
 

Tots els grups municipals aposten per instaurar la tarificació socials. Foto: Martí Albesa


L'equip de govern veu amb bons ulls la mesura i ja ha visitat alguns ajuntaments catalans per veure com l'apliquen. El regidor Jaume Mir, en nom de CiU i el PSC, explica que la voluntat és tenir les conclusions de l'estudi l'estiu de l'any que ve per, en cas que sigui possible, començar aplicar els preus socials dins els pressupostos del 2018. 

La tarifació social també agrada a Esquerra Republicana. El regidor Lluís Juncà assegura que el seu partit estan "convençuts que la tarificació social és una eina que ha arribat per quedar-se, símbol d'un administració àgil, eficient i al costat del ciutadà".

La CUP troba la moció descafeïnada

La CUP critica que els sociovergents hagin rebaixat la moció abans de presentar-la al ple i enlloc d'aprovar d'aplicar els preus socials s'hagi acabat aprovant fer un estudi per veure si és possible. Mir els respon que no es pot anar més enllà en la tarifació fins que no hi hagi aquest estudi fet: "Just abans d'iniciar cap procés cal fer aquest estudi per veure fins a quin punt podem fer possible això aquí i com s'ha d'aplicar".  
Arxivat a