L'Ajuntament d'Olot suspèn en igualtat entre homes i dones

Les dones, de mitjana, cobren 5.000 euros menys a l'any que els homes que treballen al consistori | El ple aprova per unanimitat un Pla d'Igualtat

A Josep Maria Corominas no li han agradat gens els retrets de l'oposició
A Josep Maria Corominas no li han agradat gens els retrets de l'oposició | Martí Albesa
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:23h
La igualtat entre homes i dones a dia d'avui encara està molt lluny a l'Ajuntament d'Olot. De la quarantena de punts avaluats pel pla d'igualtat de gènere aprovat per unanimitat al ple d'ahir al vespre, només se'n compleixen dotze. Quinze estan en vies de solució i els tretze restants estan lluny del que hauria de ser i no s'ha iniciat cap acció per millorar-los. 

Al consistori hi treballen 135 homes i 138 dones, una proporció que frega el 50%. Si analitzem per àrees, però, observem com hi ha àmbits on majoritàriament tot són homes. És el cas de la Brigada Municipal, formada exclusivament per homes, i la Policia Municipal on menys d'un 25% dels agents són dones. Les dones que treballen a l'ajuntament cobren, de mitjana, uns 5.000 euros menys a l'any que els seus companys homes. Això no significa que per una mateixa feina cobrin menys, sinó que els complements salarials més ben valorats a nivell econòmic són aquells que afecten a unes tasques més masculinitzades. 

Dures crítiques per part de l'oposició

Tot i que tots els grups del plenari han votat a favor del pla, l'oposició ha llançat dures crítiques contra l'equip de govern. "Tant els ajuntaments del PSC com els de Convergència han estat incapaços d'aprovar un pla d'igualtat quan altres ajuntaments de Catalunya ja van pel segon o el tercer pla", subratlla el portaveu d'Olot en Comú, Xavier Garcia. El propi pla actual aprovat unànimament explicita que "l'Ajuntament d'Olot no disposava fins ara d'un Pla d'Igualtat Intern, però havia realitzat un Pla d'Igualtat de Gènere a la ciutat d'Olot que es va aprovar el desembre del 2008, sense transcendir de la redacció de l'anàlisi".  

Anna Descals, de la CUP, critica que "aquest pla s'ha fet a correcuita per poder-se presentar a una subvenció", fet que segons la regidora "demostra la poca importància que se li dóna".  Descals recrimina a l'equip sociovergent que encara hi ha molta feina per fer. 

Les crítiques no han agradat gens a l'alcalde Josep Maria Corominas: "Si l'actitud és de crítica ja veurem si convoquem les comissions. Les seves intervencions han estat extremadament crítiques, d’una cosa positiva. Jo m'he sentit malament en escoltar-los". 
 

Clara Casanovas destaca les bones intencions del pla d'igualtat d'Olot. Foto: Martí Albesa


Els únics que han vist el got mig ple han estat els regidors d'Esquerra, que han volgut fixar-se en la declaració d'intencions que suposa el pla. "El creiem necessari i creiem que la gent que l’ha d’aplicar s’ho ha de creure i estar-ne convençuts", valora la regidora d’ERC Clara Casanovas. Els republicans animen a l’equip de govern a seguir en aquesta línia i elaborar un pla d'igualtat cultural i contra el racisme. 
Arxivat a