Olot instal·la un circuit per practicar curses d'orientació a l'estadi d'atletisme

És un dels pocs que hi ha a Catalunya i vol ser un punt on iniciar-se a aquesta modalitat esportiva | Els participants han de passar per totes les fites, amb el menor temps possible

Olot ha instal·lat un circuit d'orientació a l'estadi d'atletisme
Olot ha instal·lat un circuit d'orientació a l'estadi d'atletisme | Andreu Oliveras
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 9:18h
L'Estadi d'Atletisme compta des de fa uns dies amb un circuit per practicar curses d'orientació. L'entitat Gastant Keks ha instal·lat dues rutes senzilles de set i onze fites, respectivament. Com explica Xeku Vila, de Gastant Keks, cada participant té un mapa i ha de passar per les diferents fites en ordre. Pot triar el recorregut que vulgui per arribar-hi: "Hi ha camins que fan més volta però són més fàcils i d'altres que van més directes però hi ha més obstacles". 

Un cop arribin a les fites trobaran una pinça que els servirà per marcar la casella de la fita corresponent al mapa. Un cop hagin completat totes les fites correctament poden participar en un sorteig organitzat per l'entitat. Cada mig any es canviaran les fites de lloc, per tal que la gent pugui tornar a llançar-se a l'aventura. 

Un dels pocs circuits fixos de Catalunya

Comptant el d'Olot, a Catalunya hi ha menys de deu circuits d'orientació fixos instal·lats a la ciutat. El de la Garrotxa serveix perquè els amants de les curses d'orientació puguin entrenar-se i també per divulgar aquesta pràctica entre els més joves. Aquest tipus de circuits sí que abunden a poblacions franceses i sueques. 

La regidora d'Esports, Mar Roca, considera l'estadi "un espai ideal" per instal·lar el circuit ja que "compagina esport amb un entorn natural". A més, en ser un recinte tancat per tots costats és molt segur començar a fer proves d'orientació al parc d'atletisme, ja que es redueix el risc que algú es pugui perdre. 

El mapa per realitzar la cursa es pot anar a buscar a l'Oficina de Turisme d'Olot i a l'àrea d'esports de l'ajuntament. Gastant Keks organitzarà activitats per les escoles per divulgar aquesta pràctica entre els més joves. A més, aquestes Festes del Tura la vuitena cursa d'orientació urbana, conjuntament amb l'Agrupament Escolta d'Olot
Arxivat a