La gestió i coordinació del programa va a càrrec de l'Àrea d'Ocupació d'Olot

Des de l’Ajuntament, fan una valoració molt positiva del programa i ja estan preparant les bases d’una nova convocatòria

Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat el 05 d'agost a les 11:38h
El pla ocupacional "Redescobrim els Espais Verds del Barri: millora d'espais naturals i de lleure", que va començar el passat 25 d'abril, és un programa que dóna feina a nou persones que es trobaven en situació d'atur i no cobraven cap prestació.

A les primeres setmanes del programa les tasques es van centrar en la millora de l'estat de la vegetació del volcà Montsacopa. Els treballadors també van actuar en uns terrenys propers a l'Institut Montsacopa, on es va haver de realitzar una actuació de neteja a fons, com la retirada de plàstics, peces de fusta i bidons, entre altres materials. Amb aquesta actuació es va permetre continuar endavant amb les mesures per evitar la proliferació del mosquit tigre a Olot.

S’han creat cinc brigades que treballen en la neteja de carrers –retirada d’herbes o pintades-, desbrossant la vegetació a la llera del riu Fluvià i també pintant i millorant algunes zones verdes de la ciutat com ara al barri vell. Els participants també fan una part teòrica per millorar les seves competències i els serveis d’ocupació de l’Ajuntament els faran un seguiment un cop hagi finalitzat el programa per ajudar-los a trobar feina.

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, n'ha destacat les virtuts del programa, i ja estan preparant les bases d'una nova convocatòria. “És molt important perquè estem donant feina a gent aturada, l’estem formant per poder-les recuperar per al món laboral i al mateix temps millorem els entorns de la ciutat”, ha afirmat.