Olot aprova la creació d’un nou consorci pel desenvolupament econòmic de la comarca

La CUP es mostra contrària amb les bases dels 28 pisos de caràcter social

CiU, PSC, ERC i Olot en Comú voten a favor de la creació i constitució de Dinàmig
CiU, PSC, ERC i Olot en Comú voten a favor de la creació i constitució de Dinàmig | Martí Albesa
Redacció
29 de juliol del 2016
Actualitzat el 01 d'agost a les 10:12h
El ple d'Olot va aprovar, ahir dijous, la creació i constitució del consorci Dinàmig, Agència de Desenvolupament i Innovació de la Garrotxa, i també l’inici dels tràmits per la dissolució de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot (IMPCP). Tots van comptar amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC i Olot en Comú, i el vot contrari de la CUP.

Dinàmig té com a objectiu principal el desenvolupament econòmic de la comarca, està format per les entitats de la comarca que depenen del Consell Comarcal i del consistori d’Olot: la Fundació Garrotxa Líder, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, Turisme la Garrotxa, i l’Institut Municipal de Promoció d’Olot. Aquest darrer, quedarà dissolt amb aquesta votació.

Estanis Vayreda, de CiU, va destacar que els precedents de l'agència són els exemples d'èxit dels consorcis garrotxins d'Acció Social i de Salut Pública i Medi Ambient. Vayreda va dir que la idea és la col·laboració entre organismes a partir de la visió global, pluralitat, transparència, agilitat, proporcionalitat i generositat. 

Per la seva banda, el representant d'Olot en Comú, Xavier Garcia, va posar en relleu el fet que hi hagi representació de tots els grups de l'oposició. Tot i això, va demanar a la junta territorial la presència d'agents socials per detectar problemàtiques i prioritats que ara no es poden percebre.
 

En aquest sentit, el regidor cupaire, Lluís Rubió, va lamentar que no hi hagi la presència d'altres agents com els sindicats o la xarxa de decreixement, i que no quedi clar quin és el repartiment de la junta territorial entre els àmbits públics i privats. Des d'ERC, en canvi, van celebrar que Olot i la resta de municipis garrotxins vagin plegats.

Adjudicació de pisos

Pel que fa a l'adjudicació de 28 habitatges de caràcter social de Sant Miquel en règim de lloguer, la CUP es va mostrar contrària amb les bases que s'han establit per poder accedir a un d'aquests pisos. Segons el grup municipal "les bases no contemplen un lloguer social", i s'està obviant la llei 24/2015, la qual determina un lloguer en funció dels ingressos de les persones.

Aquests habitatges estan destinats a sis jubilats, cinc famílies monoparentals i 17 joves menors de 35 anys, amb un preu que oscil·la entre els 221,46 i 368,73 euros al mes. 
 

Membres de la PAH van ser presents en el ple Foto: Martí Albesa