Els gegants brinden amb la bandera d’Olot al cartell de les Festes del Tura 2016

David López, l'autor de la proposta guanyadora, s'ha inspirat en dos artistes de referència: Ramon Casas i Miquel Blay, dels quals aquest any se celebra el 150è aniversari del seu naixement.

David López és l'autor del cartell de les Festes del Tura 2016.
David López és l'autor del cartell de les Festes del Tura 2016. | Martí Albesa
Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat el 16 d'agost a les 9:25h
Els gegants d'Olot amb un caire modernista protagonitzen el cartell de les Festes del Tura 2016, que se celebraran del 7 a l'11 de setembre. Els personatges brinden amb uns gots que, junts, formen la bandera del municipi. Aquesta proposta és obra de l'olotí David López, qui s'ha inspirat en dos artistes de referència: Ramon Casas i Miquel Blay, dels quals aquest 2016 se celebra el 150è aniversari del seu naixement.

En l'acte de presentació, que ha tingut lloc als jardins de la Torre Malagrida, López ha explicat que el gegant és l'homenatge a Miguel Blay, artista que va crear aquesta figura de la faràndula olotina. A Ramon Casas li ha volgut dedicar l'esperit modernista del cartell, vestint els personatges a l'estil dels que apareixien els pòsters de Cigarrillos París. "És un cartell modernista, nostàlgic, elegant i festiu que espero que agradi molt" ha explicat López.
 

David López confessa que s'ha inspirat en el modernisme. Foto: Martí Albesa


Per la seva banda, Josep Berga, que aquest any agafa el relleu de Mar Roca al capdavant de la Regidoria de Festes, ha recordat que el consistori "alterna la convocatòria del concurs pel cartell de les Festes del Tura amb l'encàrrec de l'obra a un artista local, que aquest any ha recaigut en David López". Finalment, l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas ha agraït "en nom de la ciutat haver realitzat el cartell de les Festes del Tura, que segur que agradarà molt a les olotines i els olotins".

Oques Grasses, Germà Negre i Aspencat, entre d’altres

Com cada any, en la presentació del cartell es fa un avançament del més destacat de la programació de les Festes del Tura. Enguany, Oques Grasses, Germà Negre, Aspencat, Habitación Roja, Guillem Roma i Animal, seran alguns dels grups confirmats que actuaran en els diversos escenaris del poble. Les pregoneres seran el col·lectiu de Tures de la ciutat. 

Col·laborador ciutadà

Com a novetat aquest any s'ha creat la figura del col·laborador de les Festes del Tura. És un grup de persones voluntàries que ajudaran en l'organització d'algun dels actes més emblemàtics com la cercavila del primer dia, les ballades dels gegants o el campionat de truc, entre altres. Es tracta de ser un reforç de la comissió de festes durant les hores que dura l'acte per fer possible que transcorri de la millor manera possible.

Per apuntar-s'hi cal tenir 18 anys, i les seves tasques seran repartir les espelmes del ball de les espelmes, vigilar les cadires reservades per a gent gran durant el ball dels gegants o garantir que la cercavila vagi com ha d'anar. L'àrea de festes ha obert un formulari on s'hi pot inscriure tothom qui vulgui, fins al 15 d'agost, i podrà escollir en quins actes vol participar. També es poden registrar per telèfon al 972 27 27 77. En total calculen necessitar una cinquantena de persones repartides entre els cinc dies de festa major.
 
Arxivat a