Fina Puigdevall porta la seva cuina al Museu Nacional d'Art de Catalunya

La xef amb dues estrelles Michelin, del Restaurant Les Cols d'Olot, dissenya un menú inspirat en les col·leccions romànica i modernista del centre cultural

La xef amb dues estrelles Michelin, Fina Puigdevall, presenta una proposta per al MNAC
La xef amb dues estrelles Michelin, Fina Puigdevall, presenta una proposta per al MNAC | MNAC
Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:41h
La xef amb dues estrelles Michelin, Fina Puigdevall, del Restaurant Les Cols d'Olot, ha presentat una nova proposta gastronòmica per al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) de la mà de Vilaplana, la marca especialitzada en esdeveniments i restauració d'alta gamma d'Eurest Catalunya.

Puigdevall ha dissenyat una carta inspirada en les col·leccions romànica i modernista del museu. L'execució i desenvolupament dels plats els desenvoluparà Vilaplana a través d'un equip de 15 persones específicament formades en la filosofia del Restaurant Les Cols d'Olot.

La xef ha captat l'essència d'aquestes obres. D'aquesta manera, els colors, les formes i les línies del frontal de l'altar de la Seu d'Urgell, les pintures de l'absis de Santa Maria d'Àneu, interiors sumptuosos de Josep Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí.
 

La nova carta està inspirada en les col·leccions romànica i modernista del museu Foto: MNAC


"L'art és present, tal com ho és el paisatge, a la meva cuina; visc entre dues esglésies romàniques de la Vall de Bianya que sempre han estat font d'inspiració per a mi, així com les pictòriques catifes blanques que dibuixen els camps de fajol a finals d'estiu a la Garrotxa", afirma Puigdevall.

Amb aquesta carta Vilaplana vol diferenciar la proposta gastronòmica del Restaurant Òleum del MNAC per tal d'incorporar-la a l'oferta d'indrets peculiars. Així el restaurant del museu ofereix els menús romànic i modernista a un preu de 35 i 55 euros respectivament per persona i amb beguda a part. A més, també ofereix la possibilitat de degustar els plats en ració completa i fer un vermut de caràcter més informal, amb tapes que oscil·len entre els 9 i els 21 euros.

Per la seva banda, el director del MNAC valora molt positivament aquesta col·laboració, "ja que suposa un important valor afegit pel museu, que procura que les experiències complementàries a la visita també siguin enriquidores i creatives".