Urbanisme dóna el vistiplau a construir un restaurant a dalt de Sant Francesc

Una part de la construcció quedarà lleugerament enfonsada al terreny i la coberta serà plana i acabada amb greda volcànica, "per no restar protagonisme a la fortificació i a l'església"

L'any que ve obrirà un nou bar restaurant a dalt del Montsacopa
L'any que ve obrirà un nou bar restaurant a dalt del Montsacopa | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
22 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:02h
La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona dóna llum verda a la construcció d'un restaurant a dalt del volcà Montsacopa, situat al fortí de Sant Francesc. Urbanisme aprova així el projecte impulsat per l'Ajuntament d'Olot de construir un edifici per a un bar i uns lavabos públics al costat de la capella. 

Segons informe el departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, l'edifici tindrà una façana de vidre, perfils metàl·lics i una capa de llistons de fusta. Una part de la construcció quedarà lleugerament enfonsada al terreny i la coberta serà plana i acabada amb greda volcànica, "per no restar protagonisme a la fortificació i a l'església". 

Pere Llimargas i Mireia Torras són els arquitectes que dissenyaran l'equipament. El projecte encara no està redactat i es preveu tenir-lo definitiu al mes de setembre. La idea és que les obres puguin començar abans de finals d'any i estiguin acabades a la primavera del 2017.

Obert diàriament d'abril a octubre

D'acord amb les clàusules del concurs, el bar haurà d'obrir un mínim de sis dies a la setmana entre abril i octubre i també durant la Setmana Santa. La resta de mesos haurà de funcionar tots els caps de setmana i dies festius. El consistori preveu ingressar uns 3.000 euros anuals durant deu anys amb possibilitat de prorrogar el servei cinc anys més.

Segons es va informar al mes d'abril, l'ajuntament preveu gastar-se 265.000 euros en les obres d'adequació del fortí de Sant Francesc, la meitat dels quals estan finançats pel Pla de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya. A aquesta xifra cal sumar-hi els 60.000 euros que ha costat la rehabilitació de la capella, un 30% dels quals ha finançat la Diputació de Girona. L'empresa concessionària del restaurant haurà de pagar el mobiliari i els electrodomèstics.

La instal·lació d'una cafeteria a dalt del volcà Montsacopa va generar polèmica en el ple municipal del mes de desembre. La CUP i Olot en Comú s'hi van oposar frontalment.
Arxivat a