Un total de 21 equips d'arquitectes aspiren a dissenyar el nou Firal

Un jurat format per tècnics i polítics triarà els tres finalistes, que se sotmetran a votació ciutadana a mitjans de novembre | Les obres de reforma del passeig està previst que comencin al juny del 2017

Abans d'un any haurien d'haver començat les obres al Firal
Abans d'un any haurien d'haver començat les obres al Firal | Martí Albesa
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:05h
Un total de 21 equips d'arquitectes opten a dissenyar el nou Firal d'Olot, seguint les indicacions recollides pel procés participatiu. Ara, el personal tècnic de l'ajuntament validarà les candidatures i els demanarà que presentin un dossier explicatiu de set pàgines, acompanyat de tres plànols de com seria el nou passeig d'en Blay. Tenen temps fins al 15 de setembre. 

D'entre totes les popostes rebudes, un jurat format per tècnics i polítics municipals, un representant del procés participatiu, un membre del Col·legi d'Enginyers, un altre del Col·legi d'Arquitectes i un professor universitari o urbanista de prestigi decidirà els deu millors que rebran 1.000 euros com a premi. D'entre aquests s'escollirà els tres finalistes, que passaran a la fase de votació popular oberta a tota la ciutadania. 

Consulta ciutadana a mitjans de novembre

La consulta per decidir el nou Fial es preveu que sigui a mitjans de novembre. Els olotins hauran d'ordenar les tres propostes segons quina els agrada més. En funció de les votacions, es repartiran 45 punts entre els tres dissenys. Abans, el jurat també haurà repartit 45 punts entre els tres finalistes. La suma de les dues puntuacions més 10 punts més en funció dels criteris econòmics decidiran un projecte guanyador. 

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, no creu que el jurat premiï una proposta i la ciutadania una altra diferent i es mostra convençut que la votació popular servirà per decidir quin és el guanyador: "Les coses aniran igualades, els 45 punts de la votació popular jo crec que seran molt decisius". Corominas explica que a causa de la importància tècnica i econòmica s'ha cregut oportú que aquests aspectes també pesessin a l'hora de decidir el nou Firal i no es deixés tot únicament en mans de la ciutania.

Inici d'obres, juny del 2017

La previsió és que les obres del nou Firal comencin al juny del 2017 i es puguin inaugurar el juny del 2018. D'acord amb el procés participatiu, el nou passeig ha de ser "de bona caminada" i ha de tenir una il·luminació suficient. Corominas no ha revelat si RCR Arquitectes es troba entre els 21 equips que volen fer el nou Firal. L'alcalde sí que ha assegurat que l'ajuntament ja ha fet les paus amb Aranda, Pigem i Vilalta després d'haver convocat un nou concurs públic, descartant el que ells havien fet fa deu anys per remodelar el Firal.
Arxivat a