GRÀFICS Riudaura és el poble que genera menys residus i Sant Jaume el que més recicla

L'any passat a la Garrotxa es van produir un 15% més de deixalles que al 2014 | Consulta els quilos d'escombraries que va llençar cada municipi i quin percentatge va reciclar

La Garrotxa és una de les comarques que genera més residus
La Garrotxa és una de les comarques que genera més residus | Andreu Oliveras
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:00h
El 2015, cada garrotxí va generar un 15% més de residus que el 2014, segons dades de l'Agència Catalana de Residus fetes públiques aquesta setmana. De mitjana, cada habitant va llençar l'any passat 498,34 quilos de deixalles, el que suposa 1,37 quilos diaris. D'aquests, només en va reciclar un 41,54% i més de la meitat van anar a parar al contenidor de rebuig. 

Comparant-ho amb el global de Catalunya, la Garrotxa necessita reduir el nombre de residus, que augmenta any a any. La comarca produeix més deixalles que la mitjana del país. De fet, tota la demarcació de Girona necessita millorar. És de llarg el territori que més embrut i supera amb escreix les xifres del conjunt català. 

On sí que pot treure pit la Garrotxa és amb el percentatge de reciclatge. Si bé no arriba als nivells d'Osona, on el 60% de residus s'acaben reciclant, la comarca sí que està tres punts per sobre de la mitjana catalana de reciclatge. És, de fet, la segona comarca gironina que més recicla, només superada pel Gironès on s'acaba triant prop del 45% dels residus. 

Riudaura, el poble que menys embrut

Per municipis, Riudaura és la població de la comarca que menys residus genera, amb 0,94 quilos per habitant diaris. A l'extrem oposat hi ha les Preses. És el poble que més embrut. Els seus habitants llencen cada dia 2,14 quilos de deixalles. 
 
Quilos de residus generats el 2015 a cada municipi
A nivell garrotxí, el municipi que més recicla és Sant Jaume de Llierca, on es trien un 49,41% dels residus. Els que menys practiquen la recollida selectiva són els habitants de Beuda, que només reciclen un 26,14% dels residus. 
 
Percentatge de reciclatge el 2015, als municipis de la Garrotxa