Més de 50 exposicions de fotografies, repartides aquest agost per la Garrotxa

La dotzena Biennal Olot Fotografia s'inaugura divendres de la setmana que ve i durarà fins al 27 d'agost | Autors nacionals i internacionals ompliran les parets de diferents espais de la comarca

L'exposició d'Agustí Centelles, a la Sala Oberta 2, forma part de la Biennal Olot Fotografia
L'exposició d'Agustí Centelles, a la Sala Oberta 2, forma part de la Biennal Olot Fotografia | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
21 de juliol del 2016
Fins a 55 exposicions de fotografies es podran veure del 29 de juliol al 27 d'agost a la dotzena Biennal Olot-Fotografia. Durant un mes s'exposaran treballs d'autors catalans i espanyols, però també originaris d'altres països europeus com Alemanyao França i de fotògrafs sud-americans. 

Les exposicions estaran repartides entre Olot, Castellfollit de la Roca i també Barcelona. La inauguració serà el divendres 29 de juliol, a les set de la tarda a l'Hospici. Divendres i dissabte de la setmana que ve alguns dels fotògrafs explicaran l'obra que exposen aquest any a la biennal. 

Tallers de fotografia i fotògrafs minuters

Tant el divendres com el dissabte, s'han organitzat diversos tallers per donar el tret de sortida a l'Olot Fotografia. Es podrà aprendre a utilitzar correctament la tècnica de la cianotípia i també a fer transferències fotogràfiques. A més, s'organitza una sessió de fotografia del nu. 

Durant aquests dos primers dies de la Biennal voltaran per Olot dos fotògrafs minuters, que retrataran a tothom qui ho vulgui amb la tècnica de la fotografia química instantània. Abans de la invenció de les càmeres digitals i de les polaroids, els fotògrafs acoblaven un petit laboratori a les càmeres per poder revelar a l'instant les fotografies que realitzaven i donar-les als protagonistes. 

La Biennal d'Olot Fotografia acabarà el dissabte 27 d'agost amb una fira d'autor a les voltes de la plaça Clarà. Durant la biennal es concedirà la cinquena beca Olot Fotografia dotada amb 1.500 euros, que es destinaran a produir una exposició que es presentarà a Olot l'estiu del 2017. 
Arxivat a