La Torre Malagrida rep en sis mesos 407 reserves més que en tot el 2015

L'alberg torna a recuperar els nivells anteriors al 2011, quan van caure en picat les pernoctacions | L'ajuntament ha invertit més de 80.000 euros en obres de millora de les instal·lacions

De gener a juny, la Torre Malagrida ha registrat 8.507 estades
De gener a juny, la Torre Malagrida ha registrat 8.507 estades | Martí Albesa
12 de juliol del 2016
L'alberg Torre Malagrida d'Olot recupera els nivells d'ocupació que tenia abans del 2011 quan va caure en picat el nombre de pernoctacions. De gener a juny l'equipament ha registrat 8.507 reserves repartides al llarg de tot l'any, una xifra que suposa 407 pernoctacions més que en tot l'any 2015. El director de l'Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, confia que al final de l'any haurà crescut un 10% l'activitat i l'ocupació s'aproparà a les 10.000 estades que hi havia l'any 2010. 

Anys enrere la majoria de clients que anàven a l'aberg eren persones d'altres ciutats catalanes que venien a conèixer la Garrotxa. Ara volen capgirar aquesta tendència, posicionant-lo a nivell internacional: "La idea és que pugi el nombre de persones de fora del país", explica Poch. 
 

Als darrers mesos s'han arreglat les habitacions de l'alberg. Foto: Martí Albesa


Aquest estiu, per exemple, l'alberg és la seu dels camps d'aprenentatge La Garrotxa volcànica, per a joves de 8 a 16 anys i Olot intercultural, per a estudiants d'ESO. A més, també forma part del programa Vacances en família, on hi participaran 278 famílies. 

Més de 80.000 euros invertits en reformes a l'edifici

L'Ajuntament d'Olot i la Generalitat de Catalunya han invertit més de 80.000 euros en obres de millora de l'alberg, que van acabar a principis del 2016. Els treballs van consistir sobretot en canviar les bombes d'aigua, per evitar les inundacions del soterrani de l'edifici. A més, també es van fer nous els lavabos de la planta baixa i es van pintar les habitacions. 
 

Visita del director de l'Agència Catalana de Joventut a l'alberg Torre Malagrida. Foto: Martí Albesa


La Torre Malagrida és un edifici noucentista que va construir el 1920 l'arquitecte Bonaventura Bassegoda. Des del 1988 la torre funciona com a alberg de joventut. 
Arxivat a