El Parlament rebutja començar les obres de la variant d'Olot «el més aviat possible»

Junts pel Sí, Catalunya Sí que Es Pot i la CUP voten en contra d'iniciar les obres de la carretera | Tots els grups a excepció dels cupaires sí que aproven accelerar els estudis i els projectes de la variant de les Preses

El PP ha demanat començar a construir la variant de manera immediata
El PP ha demanat començar a construir la variant de manera immediata | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
08 de juliol del 2016
Actualitzat el 17 de juliol a les 18:34h
La comissió de Territori del Parlament rebutja començar les obres de la variant d'Olot de manera immediata. El Partit Popular ha presentat aquesta setmana una moció on demanava "iniciar ja l'execució de la variant". "Demanem posar les màquines al carrer i que el més aviat possible pugui començar l'execució de la variant", argumentava el diputat popular Santi Rodríguez. La proposta només ha comptat amb el suport del Partit dels Socalistes, que ha criticat al govern que no expliqui quin és el calendari de les obres de la via.

L'alcalde de Besalú i diputat de Junts pel Sí, Lluís Guinó, ha justificat el vot en contra de JxS argumentant que no hi ha diners a la caixa: "Depenent dels recursos econòmics del govern es podrà executar amb més rapidesa". Catalunya Sí Que Es Pot hi ha votat en contra per un altre motiu: els dos carrils per banda que contempla el projecte. El seu diputat gironí, Marc Vidal, es queixa de "la poca importància que es dóna al fet que es destrueixi la natura" i aclareix que volen una variant d'Olot sense desdoblar. 

La CUP tampoc és favorable d'accelarar les obres i la seva diputada, Mireia Boya, argumenta que caldria repetir els estudis informatius i d'impacte ambiental ja que només es va contemplar un únic traçat. Ciutadans s'ha abstingut demanant una planificació conjunta de les necessitats d'infrastructures del país, ordenant-les de més a menys prioritàries: "Aprovem projectes per guanyar simpaties en un territori, en reconeixem la necessitat, però decisions com aquesta s'han de prendre en conjunt, valorant totes les necessitats del territori i prioritzar-les".

Tots els partits a excepció de la CUP han votat a favor d'inciar la redacció del projecte de la variant de les Preses i els estudis informatius i d'impacte ambiental. El Parlament també s'ha compromès a redactar el projecte i els estudis del desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles.
Arxivat a