La Garrotxa, plató de cinema pel rodatge de la «història personal» de Carla Simón

Fins al 26 d'agost es rodarà a la comarca "Estiu 1993", el primer llargmetratge de la directora | A la pel·lícula, protagonitzada per David Verdaguer i Bruna Cusí, hi sortiran un centenar i mig d'actors garrotxins

La Granja «La Vaca» d'Olot és un dels escenaris del film
La Granja «La Vaca» d'Olot és un dels escenaris del film | Andreu Oliveras
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:05h
La Garrotxa es convertirà en plató de cinema a partir de la setmana vinent. Des del dilluns i fins al 26 d'agost la comarca serà l'escenari on es rodarà Estiu 1993, el primer llargmetratge de la directora garrotxina Carla Simón. 

El film narra la història de la Frida, una nena de sis anys de Barcelona que es trasllada a viure amb els seus tiets de la Garrotxa després que morissin els seus pares a causa de la sida. "És la meva història personal, jo vivia a Barcelona i quan va morir la meva mare vaig venir a viure a les Planes d'Hostoles", explica la directora d'Estiu 1993.

Els dos actors protagonistes seran David Verdaguer i Bruna Cusí, que interpreten els nous pares d'acollida de la Frida. Conjuntament amb ells apareixaran un centenar i mig de figurants i personatges secundaris interpretats per actors de la Garrotxa, tal com detalla Carla Simón: "Buscàvem el contrast de l'accent de Barcelona de la nena i els pares, amb l'accent garrotxí de la gent d'aquí".

A principis d'any la productora va organitzar un càsting per buscar els personatges secundaris de la pel·lícula. Feien falta, sobretot, nens per interpretar els amics de la Frida i la filla dels pares d'acollida de la nena. 

Escenaris repartits arreu de la Garrotxa

La pel·lícula es rodarà als gorgs i l'escola de les Planes d'Hostoles, als carrers de Sant Feliu de Pallerols i a les Preses, entre altres. La casa dels protagonistes és una que es troba entre les Planes i Amer, tot i que per rodar les escenes de l'interior de l'habitatge se n'ha escollit una altra que es troba al mig de la Fageda d'en Jordà. A Olot, les úniques escenes tindran lloc a la granja La Vaca, el lloc on la protagonista va a fer una xocolata desfeta cada cop que ha d'anar de visita al metge. Una rutina que també vivia de petita l'autora de la història. 

Estiu 1993 està previst que s'estreni a la tardor del 2017. El regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda, calcula que el rodatge deixarà uns 80.000 euros a Olot només amb les pernoctacions de la quarantena de membres de l'equip mentre duri el rodatge. L'ajuntament també calcula que la ciutat ingressarà més de 30.000 euros en restauració.