Les Festes del Tura busquen voluntaris per ajudar a organitzar alguns actes

Fins al 15 d'agost hi ha obert un formulari per inscriure's com a col·laborador ciutadà a la cercavila, les ballades de gegants i al campionat de truc

La cercavila d'inici és un dels actes que necessita col·laboradors ciutadans
La cercavila d'inici és un dels actes que necessita col·laboradors ciutadans | Martí Albesa
30 de juny del 2016
Actualitzat el 16 d'agost a les 9:24h
Les Festes del Tura creen la figura del col·laborador ciutadà. Es tracta de persones voluntàries que ajudaran en l'organització d'algun dels actes més emblemàtics com la cercavila del primer dia, les ballades dels gegants o el campionat de truc, entre altres. Es tracta de ser un reforç de la comissió de festes durant les hores que dura l'acte per fer possible que transcorri de la millor manera possible. 

Pot ser col·laborador ciutadà qualsevol persona major de 18 anys, sigui quina sigui la seva condició física. "No es demana la col·laboració a tots els actes", aclareix Marta Teixidor del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Les seves tasques seran repartir les espelmes del ball de les espelmes, vigilar les cadires reservades per a gent gran durant el ball dels gegants o garantir que la cercavila vagi com ha d'anar. 

L'àrea de festes ha obert un formulari on les persones que ho desitgin es poden inscriure i escollir en quins actes volen participar. També es poden registrar per telèfon al 972 27 27 77. En total calculen necessitar una cinquantena de persones repartides entre els cinc dies de festa major. 

Diversos actes d'Olot compten amb col·laboradors ciutadans

El regidor de Festes, Josep Berga, explica que la figura del col·laborador ciutadà ja funciona amb altres actes de la ciutat com el Gran Recapte, el Festival Lluèrnia o la Trailwalker. A part dels col·laboradors, 33 entitats participen també en l'organització de les activitats de les Festes del Tura, que aquest any seran del 7 a l'11 de setembre. Oques Grasses, Germà Negre i Aspencat seran alguns dels grups musicals que hi actuaran.
Arxivat a