La Garrotxa és una de les comarques gironines amb menys accidents greus de trànsit el 2015

La comarca va registrar 11 accidents amb ferits greus, dels quals un va acabar amb mort

La N-260 entre Bianya i Camprodon té risc alt d'accidentalitat
La N-260 entre Bianya i Camprodon té risc alt d'accidentalitat | Martí Albesa
Redacció
28 de juny del 2016
La Garrotxa és una de les comarques gironines amb menys accidents de trànsit amb ferits greus i víctimes mortals a vies interurbanes, segons l'Anuari Estadístic d'Accidents de Trànsit 2015 que ha publicat el Servei Català de Trànsit. En total, les carreteres de la comarca van viure 11 accidents amb ferits de gravetat, un del qual va ser mortal. Aquesta xifra puja fins a 17 si s'hi sumen els ferits greus en accidents a vies urbanes, on també va morir un conductor. En aquest apartat, la Garrotxa segueix també entre les tres comarques gironines amb menys sinistres d'aquest tipus.

La comarca gironina que encapçala el rànquing d'accidents amb víctimes mortals i ferits greus en vies interurbanes és l'Alt Empordà, amb 38. Seguidament se situa la Selva amb 26 accidents i el Baix Empordà i el Gironès amb 24 xocs a cada comarca. En cinquè lloc hi ha la Cerdanya amb 12 accidents, just per davant de la Garrotxa, amb 11. El Ripollès i el Pla de l'Estany, totes dues amb cinc accidents amb víctimes mortals i ferits greus, són les dues comarques amb menys sinistralitat.

Alt risc de perillositat a la C-63 

Pel que fa als trams de carretera l'Anuari Estadístic d'Accidents de Trànsit recorda que l'EuroRAP 2012-14 considerava la C-63 entre la Vall d'en Bas i Santa Coloma de Farnerscom un dels trams amb l'índex de perillositat més alts de Catalunya. L'estudi també alerta del risc alt d'accidents a la N-260 entre la Vall de Bianya i Camprodon i a la N-260a entre Olot i Ripoll, passant per Vallfogona.

L'estudi també resalta que la C-37 que connecta la Garrotxa i Osona a través dels túnels de Bracons és una de les deu carreteres més segures de tot el país.