Mieres registra un 42% de participació a la consulta sobre les inversions

Fins a 122 veïns han opinat a què cal destinar 23.450 euros del pressupost del 2016 | Comprar jocs de taula per al centre cívic i instal·lar miralls per a cotxes a llocs de poca visibilitat són les propostes més votades

Mieres cedeix als veïns la tria de les inversions del 2016
Mieres cedeix als veïns la tria de les inversions del 2016 | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
28 de juny del 2016
Actualitzat el 04 de juliol a les 18:29h
Un total de 122 veïns de Mieres (un 42% del cens) han escollit en quines inversions s'han de destinar els 23.450 euros del pressupost del 2016. Ha estat el primer cop que l'ajuntament convocava uns pressupostos participatius on els habitants feien propostes d'inversions i tot seguit els mateixos veïns votaven quines d'aquestes propostes els feien més el pes. 

La consulta es va fer diumenge, coincidint amb les eleccions espanyoles. L'opció més votada és la de comprar jocs de taula per a totes les edats pel Centre Cívic, valorada amb 200 euros. En segon lloc els vilatans han escollit instal·lar miralls pels cotxes al carrer de Can Caló, que actualment té poca visibilitat. La segueixen la reparació i compra de nous jocs pel parc infantil i replantar arbres de ribera. 

Amb els 23.450 euros també es podrà millorar l'escenari mòbil, posar bancs i taules de fusta per una àrea de pícnic i instal·lar una barana al pedrís que envolta la plaça de l'església. Així mateix s'arreglarà la pista de petanca, se senyalitzarà millor l'aparcament del dispensari i es catalogaran els elements patrimonials del poble. 

Aquest divendres, el Consell del Poble adjudicarà les propostes i crearà una comissió de seguiment. Totes elles s'han de realitzar abans de finals d'any.