El Lluèrnia adapta les instal·lacions per poder absorbir 20.000 visitants

El recorregut s'amplia baixant a la riba del Fluvià i s'habilitarà un gran aparcament gratuït a l'antiga estació | El festival estableix convenis amb hotels i restaurants per donar servei als espectadors

El Lluèrnia 2015 va recrear una colada de lava, baixant del volcà Montsacopa
El Lluèrnia 2015 va recrear una colada de lava, baixant del volcà Montsacopa | Martí Albesa
22 de juny del 2016
En només quatre anys, el Festival Lluèrnia s'ha consolidat com un dels grans festivals d'Olot, pel que fa a nombre d'espectadors. L'any passat 20.000 persones van veure els muntatges efímers de llum i foc. En vistes del gran volum de públic, l'organització es prepara perquè la ciutat no es vegi desbordada. 

Per fer-hi front s'amplia el recorregut al voltant del riu Fluvià, tal com va informar el mes passat NacióGarrotxa. A part d'ajudar a repartir els visitants entre diversos espais, el director gerent del Lluèrnia, Pep Fargas, explica que l'objectiu de situar instal·lacions al riu és per redescobrir espais quotidians de la ciutat: "El riu no només el tenim oblidat sinó que moltes vegades l'amaguem". 
 

Presentació del Festival Lluèrnia 2016. Foto: Andreu Oliveras


Pensant també amb l'enorme poder d'atracció de gent de fora, el Lluèrnia habilitarà un aparcament gratuït a l'esplanada de l'antiga estació. A més, sospesa programar un espectacle de cloenda als prats de la Mandra, per anar portant als visitants cap a l'aparcament, abans de marxar cap a casa. El festival també està parlant amb hotels i restaurants per garantir que tothom pugui sopar i posar facilitats alhora de trobar allotjaments. 

Tot i que el gruix principal de les instal·lacions del Lluèrnia només es podran veure el dia 12 de novembre a partir que es faci fosc, l'organització ha anunciat que n'hi haurà algunes que ja estaran muntades uns dies abans per anar fent boca. 

Clara Riera, hortolana 2016

En la presentació de les novetats d'aquesta cinquena edició del Lluèrnia també s'ha fet públic que l'arquitecta gironina Clara Riera serà l'hortolana 2016. L'Hort de la Llum, instal·lat a la plaça del Torín, és un clàssic que ha estat present des de la primera edició del festival. 

Durant aquest estiu, dos fotògrafs europeus fotografiaran Olot "per veure la ciutat amb la mirada del passejant", amb paraules de Pep Fargas. El resultat es podrà veure durant el Lluèrnia a la plaça Major. Aquest any també es podrà observar l'exposició amb el resultat del curs de fotografia del projecte Flaneur, dirigit per Boris Eldagsen, a la sala 15 del Museu de la Garrotxa. 
 

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2014 (Marc Roca)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2013 (Martí Albesa)

Arxivat a