Com celebrar la revetlla de Sant Joan arreu de la Garrotxa?

A 16 dels 21 municipis de la comarca s'organitzen activitats per rebre la flama | Horaris de totes les revetlles populars de la Garrotxa

La flama del Canigó, l'any passat a l'Hospici
La flama del Canigó, l'any passat a l'Hospici | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
22 de juny del 2016
La Flama del Canigó encendrà, com marca la tradició, les fogueres de Sant Joan a pràcticament tots els pobles de la comarca. A 16 dels 21 municipis s'han organitzat fogueres i actes per rebre el foc que ha d'il·luminar una de les nits més màgiques de l'any. A la majoria de pobles i ciutats de la comarca es llegirà un manifest. 

A partir de les sis la flama arriba als pobles garrotxins

A la Vall de Bianya arribarà a les sis de la tarda. A dos quarts de set la flama farà parada a Sant Joan les Fonts i la Canya. Es recollirà a la rotonda de la Canya i es distribuirà als dos nuclis. A Sant Joan, amb aquest foc a les deu de la nit s'encendrà una foguera a tocar del Pont Medieval.

A Olot, el foc entrarà a les set per la Rodona i recorrerà l'avinguda de Girona conjuntament amb els Trenkabaketes del Pont fins arribar al passeig de la Muralla, on a les set es farà la rebuda oficial amb una lectura de poemes i cançons a càrrec de La Criatura Verda. A dos quart de vuit s'encendrà la foguera del passeig de la Muralla, d'on podran agafar la flama entitats i altres pobles de la comarca. 
 

Foguera de Sant Joan a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa


De la foguera que s'encengui al passeig de la Muralla d'Olot, se'n serviran altres pobles de la comarca, que a dos quarts de nou encendran les seves respectives fogueres. És el cas de Santa Pau, Sant Esteve d'en Bas i les Preses. També la recollirà Sant Aniol de Finestres, tot i que a aquest municipi la foguera s'encendrà a tres quarts de nou del vespre. A les nou, el foc arribarà a Mieres, Riudaura i les Planes d'Hostoles. A Sant Feliu de Pallerols, la flama la rebran a les deu de la nit.

Des del Canigó també sortirà una altra comitiva que portarà el foc de Sant Joan a altres poblacions de la Garrotxa. La primera parada serà a Castellfollit de la Roca, on arribarà a dos quarts de sis del vespre, de la mà del club natació del municipi. Al parador de Castellfollit també la recolliran els veïns d'Oix, que calculen portar-la a les sis al poble. A les sis s'aturarà a Sant Jaume de Llierca, a dos quarts de set a Argelaguer i a les vuit a Besalú.

Revetlles populars arreu

La nit de Sant Joan són molts els pobles que organitzen revetlles a l'aire lliure amb sopars populars i actuacions musicals. És el cas d'Argelaguer, amb els grups Lausana, Banany Coco i el Punxadiscs Pasturant l'Ovella Negra. A Mieres també han organitzat un sopar a la fresca, amb coca, moscatell i ball popular. 

A Olot, la revetlla se celebrarà al Firal, amb un sopar popular i ball a càrrec de The Time Machine i el DJ Albert Pujol. Un sopar popular amb coca, cava i petards és la manera com celebraran la revetlla a Riudaura, una manera molt similar a la de Sant Feliu de Pallerols, on també han organitzat un sopar popular. 

A Sant Joan les Fonts estan de festa major, amb l'espectacle Nit de les dones d'aigua, un piromusical i ball amb el duet de Franch. A Bosc de Tosca també celebren la seva festa, amb karaoke i música dels 80, acompanyant la foguera fins a la matinada.
 

Recull de galeries de fotos de la flama del Canigó

Arxivat a