L'Ajuntament d'Olot finançarà la rehabilitació de façanes anteriors al 1950

El consistori pagarà la meitat del cost de pintar, netejar o reconstruir aquelles parts que hagin quedat malmeses

21 de juny del 2016

L'Ajuntament d'Olot finançarà la rehabilitació de façanes. Foto: Martí Albesa


L'Ajuntament d'Olot obre una convocatòria d'ajudes per rehabilitar les façanes dels blocs de pisos construïts abans del 1950. El consistori preveu subvencionar fins a la meitat del cost de pintar, netejar o reconstruir aquelles parts que hagin quedat malmeses. El regidor d'habitatge, Josep Berga, ha explicat que la mesura "ajudarà a fer més bonica i benestant la ciutat". 

A la mesura s'hi poden acollir tots els edificis amb més de 66 anys, sigui quin sigui el barri de la ciutat on es troben situats. L'únic requisit és que han de disposar del corresponent informe d'inspecció tècnica. Tot i així, és sobretot al Barri Vell i als barris més propers al nucli Antic com l'Eixample Popular o la zona del Fluvià on hi ha més vivendes construïdes en aquest període. 

Si bé l'ajuntament finançarà fins al 50% del cost de la rehabilitació, Berga ha explicat que el percentatge es podria incrementar si es tracten d'edificis catalogats. Com a màxim el consistori atorgarà 3.000 euros a cada bloc.

El termini per presentar les sol·licituds per acollir-se als ajuts comença el 15 de juliol i durarà fins al 31 d'agost. Les persones interessades s'han d'adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge. Les reformes s'han d'haver acabat abans de finals d'any.
Arxivat a