El govern dóna llum verda a la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca

La Generalitat preveu invertir-hi 14 milions d'euros en quatre anys | L'ajuntament no vol l'equipament tal com està projectat i manté el contenciós administratiu en contra del projecte

Sant Jaume de Llierca, aquest dilluns
Sant Jaume de Llierca, aquest dilluns | Martí Albesa
20 de juny del 2016
Actualitzat el 21 de juny a les 9:18h
El govern de la Generalitat aprova construir la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca. Aquest matí el consell de direcció de l'Agència de Residus de Catalunya ha aprovat el conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar la construcció de la planta. Les obres està previst que costin 14 milions d'euros, que es dividiran en quatre anualitats des d'ara fins el 2020. La planta ha de donar servei a la Garrotxa i al Pla de l'Estany.

La mesura no ha agradat a l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, que confiava que no es prengués cap decisió fins que es resolgués el contenciós que van interposar en contra de la planta. El seu alcalde, Jordi Cargol, ha explicat a NacióGarrotxa que la Generalitat no s'ha posat en cap moment amb contacte amb el consistori per comunicar-los que donaven llum verda a la planta. Sí que ho va fer la setmana passada el Consell Comarcal de la Garrotxa per demanar-los que retiressin el contenciós, en vistes de la imminent aprovació.

Els veïns de Sant Jaume, contraris a la planta

Els veïns de Sant Jaume de Llierca fa anys que es mobilitzen en contra de la planta de triatge. Fa tres anys, l'anterior consistori governat per ERC va presentar un contenciós administratiu en contra del projecte. En el text s'al·lega que els terrenys escollits pel govern són massa permebles i a més hi haurà problemes amb les olors, que acabaran arribant al nucli urbà. També temen que els camions que vagin fins a la planta acabin passant per dins del poble.

Amb el canvi de govern a les passades eleccions municipals, Convergència i Unió va decidir mantenir el contenciós. Cargol assegura que ells també estan en contra de la planta de triatge tal i com està projectada i volen que es repensi tot el projecte. L'actual equip de govern municipal estaria a favor d'acollir la planta, sempre i quan es traslladés al polígon industrial i comptés amb la complicitat dels veïns. "Nosaltres no diem que no volem cap planta de triatge", aclareix l'alcalde.

L'Ajuntament de Sant Jaume estudia les accions que durà a terme a partir d'ara, després de la decisió de l'Agència de Residus de Catalunya. Assegura que als propers dies farà públics els passos a seguir. El Consell Comarcal declina per ara fer declaracions i també anuncia que properament convocarà una roda de premsa per explicar tots els detalls de la planta de triatge.